Αρχική Eπικαιρότητα Σχεδόν 300 ευρώ το επίδομα – Θα δοθεί το Πάσχα, ποιοι είναι...

Σχεδόν 300 ευρώ το επίδομα – Θα δοθεί το Πάσχα, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ο κύβος ερρίφθη στην κυβέρνηση και απομένουν οι λεπτομέρειες προκειμένου να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το επίδομα, «επιταγή ακρίβειας» το ονόμασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι σχετικές αποφάσεις για το επίδομα, την «επιταγή ακρίβειας» θα ληφθούν μέσα στον μήνα, οι πληροφορίες αναφέρουν περί τις 20 Μαρτίου και αφού υπάρχει πριν μία πιο σαφής εικόνα για την πορεία της οικονομίας, αναφορικά με τα δημοσιονομικά αλλά και την ανάπτυξη.

Εκτός απροόπτου το επίδομα θα χορηγηθεί λίγο πριν το Πάσχα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αφορά περίπου 1 εκατ. πολίτες με χαμηλό εισόδημα (συνταξιούχοι, άνεργοι, κ.α.) και το ύψος του επιδόματος θα είναι περίπου 300 ευρώ κατ’  άτομο.

Ωστόσο τα πάντα θα κριθούν από τον δημοσιονομικού χώρο που εν δυνάμει μπορεί να δημιουργηθεί σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί.

Μία πρώτη απάντηση θα δοθεί σήμερα (04.03.2022), από την ΕΛΣΤΑΤ που θα γνωστοποιήσει την ανάπτυξη του 2021. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι η ανάπτυξη μπορεί να διαμορφωθεί σε επίπεδα έκπληξη, που αν επιβεβαιωθούν θα δείξουν ανάπτυξη τουλάχιστον 9%. Είναι χαρακτηριστικό ότι κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος έχει δηλώσει προ ημερών, ότι «η ανάπτυξη θα είναι πάνω από 8,5%».

Αναφορικά με τα έσοδα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κινήθηκαν την Φεβρουάριο, τηρουμένων των αναλογιών, ικανοποιητικά, καλύπτοντας έτσι τουλάχιστον ένα μέρος των απωλειών του Ιανουαρίου.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «θα υπάρχουν εξαγγελίες, εντός του Μαρτίου όταν θα ξέρουμε πόσο δημοσιονομικό χώρο μπορούμε να δημιουργήσουμε. Θα πρόκειται για μία έκτακτη ενίσχυση, μία, να το πούμε, επιταγή ακρίβειας, ένας τρόπος αντιμετώπισης, ένα έκτακτο βοήθημα για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια αυτόν τον καιρό».

Από εκεί και πέρα πάντως η ακρίβεια συνεχίζει να αποτελεί μία πραγματική σπαζοκεφαλιά για την κυβέρνηση και έναν εφιάλτη για τους καταναλωτές.