Αρχική Eπικαιρότητα Rostourism: Σύσταση στους Ρώσους τουρίστες να ταξιδεύουν μόνο σε αυτές τις χώρες

Rostourism: Σύσταση στους Ρώσους τουρίστες να ταξιδεύουν μόνο σε αυτές τις χώρες

Συστάσεις στους Ρώσους τουρίστες να αποφεύγουν τα ταξίδια, αναψυχής και επαγγελματικά, σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις και περιορισμούς στη Ρωσία συνιστά η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας (Rostourism), Zarina Doguzova. Συνιστάται και στους τουριστικούς πράκτορες να σταματήσουν να πωλούν εκδρομές σε αυτούς τους προορισμούς.

Όπως επισημαίνει, τα ταξίδια και η διαμονή σε αυτές τις χώρες μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή τους στη Ρωσία.

Η Rostourism επέστησε την προσοχή και σε προορισμούς που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις, όπως είναι χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά είναι αδύνατη η αεροπορική πρόσβαση λόγω των περιορισμών στον εναέριο χώρο. Οι τουρίστες που έχουν κάνει κράτηση για εκδρομές σε χώρες που δεν είναι προσβάσιμες για ταξίδι συνιστάται να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό πράκτορα για να επιλέξουν έναν εναλλακτικό προορισμό, τόνισε η Zarina Doguzova.

Η Rostourism συνιστά την επιλογή χωρών για ταξίδια αναψυχής που είναι ανοιχτές για ταξίδια για τουριστικούς σκοπούς και δεν έχουν επιβάλει περιορισμούς στη Ρωσία.

«Σήμερα, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα, η Ινδία, το Βιετνάμ και μια σειρά από άλλα κράτη είναι διαθέσιμα για τουριστικά ταξίδια», δήλωσε η επικεφαλής της Υπηρεσίας Τουρισμού.

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού συνιστά να παρακολουθούνται προσεκτικά οι ανακοινώσεις του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών για τυχόν αλλαγές στους προορισμούς.

Η Zarina Doguzova υπενθύμισε επίσης ότι εκτός από τις διαθέσιμες ξένες χώρες, μπορούν να γίνουν κρατήσεις για εκδρομές εντός της Ρωσίας.

«Μαζί με τις περιφέρειες και τις τουριστικές επιχειρήσεις, εργαζόμαστε συνεχώς για να βελτιώσουμε τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα των εγχώριων προορισμών», είπε.

Πηγή: tornosnews.gr