Αρχική Eπικαιρότητα Μ. Μαξίμου: Οι 3 εισηγήσεις που δέχεται ο Μητσοτάκης για τις εκλογές

Μ. Μαξίμου: Οι 3 εισηγήσεις που δέχεται ο Μητσοτάκης για τις εκλογές

Η εισβολή στην Ουκρανία δεν σηματοδοτεί μόνο μια νέα εποχή για την Ευρώπη αλλά έχει τις επιπτώσεις της και στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό και στους σχεδιασμούς που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται αναζωπυρώνουν  τις συζητήσεις για τους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Οι εισηγήσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνουν στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τρεις.

Η πρώτη εισηγείται οι εκλογές να γίνουν πριν από το καλοκαίρι. Η κρίση έχε ως συνέπεια να έρχονται δύσκολες μέρες και το καλοκαίρι ελλοχεύουν δύο μεγάλοι κίνδυνοι. Αν στηθούν κάλπες πριν το καλοκαίρι η κυβέρνηση θα αποφύγει επιπλέον φθορά, κρίσιμη για την αυτοδυναμία.

Η δεύτερη να γίνουν το φθινόπωρο. Θα έχει προηγηθεί μια καλή τουριστική περίοδος και επίσης οι εκλογές το φθινόπωρο είναι εκλογές κοντά στο τέλος της τετραετίας. Ετσι κι αλλιώς το φθινόπωρο λήγει ο ωφέλιμος πολιτικά χρόνος για την κυβέρνηση, η χώρα θα εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.

Η Τρίτη να γίνουν εκλογές το 2023: Οι σημαντικότεροι λόγοι για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές το 2023 είναι δύο: πρώτον, η θεσμική νοοτροπία του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεύτερον το Ταμείο Ανάκαμψης.  Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θέλουν τουλάχιστον 8-10 μήνες για να φανούν στην αγορά, και ο πρωθυπουργός θέλει να έχει αυτό το όπλο στο οπλοστάσιό του όταν στήσει κάλπες.

www.aftodioikisi.gr