Αρχική Ν. Κορινθίας ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ο μητροπολίτης στον Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ταρσινών...

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ο μητροπολίτης στον Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ταρσινών για τον θάνατο της Χ. Ζακούρα

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Εχτές Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ταρσινών, όπου και ετέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της αοιδίμου Χαρίκλειας Ζακούρα, μητρός του Γραμματέα της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Δημητρίου Ζακούρα.

Στον επικήδειο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επεσήμανε ότι εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να ζούμε αιώνια στην γη, αφού το προπατορικό αμάρτημα εισήγαγε στην ζωή μας τον θάνατο και έτσι γνωρίζουμε ότι κάποια ημέρα όλοι θα φύγουμε από αυτή την ζωή. Η μακαριστή Χαρίκλεια «εξεπλήρωσε το κοινόν του βίου χρέος», αξιώθηκε να δει τέκνα τέκνων και αφού έζησε κατά το προσδόκιμο ζωής των σύγχρονων ανθρώπων δοκιμάστηκε από τον καρκίνο και απεβίωσε.

Μέσα στην απλότητά της υπήρξε συνειδητή Χριστιανή,εμπιστεύτηκε στην ζωή της τον Θεό και μαζί με τον μακαριστό σύζυγο της Σωτήριο έφτιαξαν την οικογένειά τους χωρίς να επηρεάζονται από μοντερνισμούς και παρέδωσαν στην κοινωνία άξια τέκνα, οικογενειάρχες, όπως ο στενός του συνεργάτης Δημήτριος Ζακούρας, προς τον οποίο επεσήμανε ότι ο Θεός μας υπόσχεται σωτηρία και Παράδεισο και ότι ο θάνατος για όλους εμάς και φυσικά για την μακαριστή μητέρα του είναι ο δρόμος προς την αιώνιο ζωή.

Ευχήθηκε δε και στους υπολοίπους οικογενείς της αοιδίμου να έχουν ισχυρή πεποίθηση ότι η μακαριστή βρίσκεται στον Παράδεισο μαζί με τον σύζυγο της και ότι κάποτε θα βρεθούμε όλοι εκεί για να απολαύσουμε τ’ αγαθά της Βασιλείας του Θεού.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της»