Αρχική Eπικαιρότητα Η Ελλάδα απαγορεύει σε όλα τα ρωσικά αεροσκάφη τις πτήσεις στον εναέριο...

Η Ελλάδα απαγορεύει σε όλα τα ρωσικά αεροσκάφη τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της

Η Ελλάδα απαγορεύει σε όλα τα ρωσικά αεροσκάφη τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της. Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Notam για απαγόρευση πτήσεων πάνω από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας όλων των αεροσκαφών Ρωσίας εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Ειδικότερα, η ΥΠΑ ανακοίνωσε πως εκδόθηκε αεροπορική οδηγία (notam), για την απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.
«Η αεροπορική οδηγία για την απαγόρευση χρήσης του εθνικού εναέριου χώρου Ελλάδος από αερομεταφορείς Ρωσίας εφαρμόζεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τη Ρωσική Ομοσπονδία» αναφέρεται.
Ειδικότερα, η notam προβλέπει τα εξής:

Αεροσκάφη ρωσικής ιδιοκτησίας, ρωσικών αεροπορικών εταιρειών (AOC) ή ρωσικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ απαγορεύεται να προσγειωθούν, να απογειωθούν, να εισέρχονται και να πραγματοποιούν διελεύσεις στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, νοσοκομειακές πτήσεις και πτήσεις για σκοπούς έρευνας και διάσωσης κατόπιν έγκρισης της Ελληνικής κυβέρνησης καθώς και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η notam θα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει ήδη από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.