Αρχική Eπικαιρότητα Βασίλισσα Ελισάβετ: Ψευδής η είδηση ότι πέθανε – Η δημοσίευση έγινε viral...

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ψευδής η είδηση ότι πέθανε – Η δημοσίευση έγινε viral στην Αμερική

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ βρέθηκε στο επίκεντρο μιας viral ψεύτικης είδησης, αφού ένας life style ιστότοπος με 2,8 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram ανακοίνωσε τον θάνατό της.
Το «Hollywood Unlocked» δημοσίευσε την είδηση λέγοντας ότι η 95χρονη μονάρχης, η οποία νοσεί από COVID-19, βρέθηκε νεκρή λίγο πριν παρευρεθεί στον γάμο του εκδότη της βρετανικής Vogue Έντουαρντ Ένινφουλ.
Η ανυπόστατη και ψευδής είδηση δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ στις 22 Φεβρουαρίου, επιτρέποντάς της να γίνει viral στην Αμερική ενώ μεγάλο μέρος της Βρετανίας κοιμόταν λόγω της διαφοράς ώρας.
Ωστόσο, πολλές πτυχές της είδησης απομυθοποιήθηκαν γρήγορα, με πιο σημαντική την αναφορά ότι η βασίλισσα σχεδίαζε να παρευρεθεί στον γάμο του εκδότη της βρετανικής Vogue στο κτήμα Longleat στο Wiltshire.
Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.02.2022

Να σημειωθεί πως ο Κάρολος και η Καμίλα (Δούκισσα της Κορνουάλης) είχαν αρνηθεί να ενώσουν τις ζωές τους με θρησκευτικό γάμο στην εκκλησία και έτσι η βασίλισσα ευλόγησε το ζευγάρι αργότερα μέσα στην ημέρα.
Η βασιλική σχολιάστρια Marlene Koenig έγραψε στο Twitter: «Δεν λειτουργεί έτσι η ανακοίνωση του θανάτου ενός μονάρχη. Σας προτείνω να βρείτε νέες πηγές. Επίσης, [η βασίλισσα] δεν θα πήγαινε στον γάμο ενός συντάκτη μόδας. Δεν τον ξέρει, πηγαίνει μόνο σε οικογενειακούς γάμους».
Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν σχολιάζουν φήμες αυτού του είδους στο Διαδίκτυο, συνεπώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση προσώρας.
Η βασίλισσα αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα αφού βρέθηκε θετική στον κορονοϊό την Κυριακή 20/2 και ακύρωσε τις προγραμματισμένες ιντερνετικές συσκέψεις της για την ημέρα. Ωστόσο, ήταν αρκετά καλά για να συνεχίσει τις πιο ήπιες υποχρεώσεις της λίγες ώρες πριν την ανάρτηση του «Hollywood Unlocked», πράγμα που σημαίνει ότι η επιδείνωση της υγείας της θα ήταν ξαφνική αν και εφόσον η δημοσίευση ήταν αληθινή.
Ο τρόπος γραφής, επίσης, που χρησιμοποιήθηκε στο άρθρο ήταν αναμφισβήτητα αντι-βασιλική γλώσσα, κάτι που δεν συνηθίζεται σε ανάλογα δημοσιεύματα.
Το «Hollywood Unlocked» περιέγραψε επίσης πως η Ελισάβετ «βρέθηκε νεκρή», διατυπώνοντας το θέμα περισσότερο με τη μορφή ενός δελτίου τύπου της αστυνομίας παρά με το βασιλικό πρωτόκολλο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας newsweek.com.
Ωστόσο, ο Jason Lee, ιδρυτής του Hollywood Unlocked, έγραψε στο Twitter: «Δεν δημοσιεύουμε ψέματα και παραμένω πάντα δίπλα στις πηγές μου. Περιμένω επίσημη δήλωση από το παλάτι».