Αρχική Ν. Κορινθίας Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης της Διώρυγας από τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά

Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης της Διώρυγας από τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά

Επισκέφθηκα σήμερα το σημείο που έχουν ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης της Διώρυγας, εδώ που εκδηλώθηκε η μεγάλη κατάπτωση των πρανών.
Παραβρέθηκα στο σημείο μαζί με τον project manager λιμενικών έργων της ΑΚΤΩΡ Α.Ε -αναδόχου του έργου- Νικόλα Ασλανίδη, τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, τους αντιπεριφερειάρχες Αναστάσιο Γκιολή, Αθηνά Κόρκα, Χάρη Βυτινιώτη και τον αντιδήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Σωτήρη Πέρρα.
Εξήγησα ποια είναι τα βήματα που θα ακολουθήσουν οι εργασίες, οι οποίες προχωρούν ταχύτατα. Μίλησα για το χρονοδιάγραμμα των 24 μηνών που έχουμε μπροστά μας, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο ολοκλήρωσης και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του τόσο σημαντικού – μοναδικού έργου.
Στόχος είναι η Διώρυγα να ανοίξει φέτος για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο. Μετά η Διώρυγα θα κλείσει για να προχωρήσει το έργο.
Του χρόνου, το 2023, η Διώρυγα θα ανοίξει τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια οι εργασίες θα συνεχιστούν για να ολοκληρωθεί το έργο και να τεθεί πλέον η Διώρυγα σε κανονική λειτουργία.
Με ρώτησαν δημοσιογράφοι γιατί στην αρχή ειπώθηκε ότι το έργο αποκατάστασης κόστιζε 9 εκατ. € και τώρα κοστίζει 30 εκατ. € και εξήγησα ότι το αρχικό ποσό των 9 εκατ. € αφορούσε σε μια πρώτη χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες μελέτες. Ο προϋπολογισμός αυτού του μεγάλου και εξαιρετικά δύσκολου έργου διαμορφώθηκε μετά την οριστικοποίηση των μελετών!
Για να γίνει αντιληπτό αρκεί να αναφερθεί ότι το 70% των μελετών αφορούν σε λιμενικά έργα και έχουν εκπονηθεί από τα πλέον έμπειρα και μεγαλύτερα μελετητικά γραφεία της χώρας.
Ως Κορίνθιος για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και προσωπικά τον υπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην ανάγκη αποκατάστασης ενός τόσο μεγάλου έργου με τέτοιον προϋπολογισμό.
Οι επισκέψεις και οι αυτοψίες μας δεν σταματούν εδώ. Παρακολουθούμε το έργο σε κάθε του βήμα!
Προηγούμενο άρθροΝαυπλιώτες αύριο όλοι στους δρόμους – 4.000 ευρώ για σουβλάκια έδωσε ο δήμαρχος σας
Επόμενο άρθροΝέα στήριξη από την Περιφέρεια: Διαθέτει επιπλέον 7,3 εκατ. για ίδρυση και εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων (video)