Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Η μητέρα των τριών κοριτσιών υποστήριζε ότι έχει καρκίνο – Το...

Πάτρα: Η μητέρα των τριών κοριτσιών υποστήριζε ότι έχει καρκίνο – Το αμφισβητούν ιατρικές πηγές

«Καλησπέρα σας, έχει κάποια μανούλα εμπειρία καρκίνου των ωοθηκών; Ή οριακή κακοήθεια των ωοθηκών, για να συζητήσουμε κάποιες απορίες μου;» είχε γράψει χαρακτηριστικά.
Ιατρικές πηγές πάντως το αμφισβητούν, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.
«Δεν υπάρχει αυτό, δεν υφίσταται. Δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια διάγνωση. Δεν υπάρχει πρώτο στάδιο στον καρκίνο των ωοθηκών» λένε χαρακτηριστικά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εκπομπής.
Έως την Τετάρτη τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την Τζωρτζίνα
Στο μεταξύ, έως την Τετάρτη (23/02) αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, που θα ρίξουν «φως», όχι μόνο στην αιτία του ανεξήγητου –μέχρι στιγμής– θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλλά ίσως και σε αυτόν των υπόλοιπων κοριτσιών.
Η τρέχουσα εβδομάδα θεωρείται κρίσιμη για τις εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, καθώς η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων θα καθορίσει την πορεία και των ερευνών του τμήματος Ανθρωποκτονιών.
Πηγές, σύμφωνα με το pelop.gr, αναφέρουν ότι πρόκειται για μία πολύ λεπτή υπόθεση, για την οποία πρέπει να επιδειχθεί ο καλύτερος επιστημονικός εαυτός όσων έχουν ή πρόκειται να κληθούν να καταθέσουν εξειδικευμένα και τεκμηριωμένα.
Ιατροδικαστική, επίσης, πηγή αναφέρει ότι συγκεκριμένη, σπάνια υπόθεση «δεν προσφέρεται για επίκληση του νόμου των πιθανοτήτων».
Παράλληλα, νομικοί κύκλοι σημείωναν ότι πρέπει να κάποιος να ανατρέξει με προσοχή στο σκεπτικό και όσα συμπεριλαμβάνει η διάταξη (πραγματογνωμοσύνη κ.λπ), με βάση την οποία τέθηκε στο αρχείο η μήνυση του πατέρα των τριών κοριτσιών, Μάνου Δασκαλάκη. Οι ίδιοι κύκλοι, επικαλούμενοι την πραγματογνωμοσύνη, τόνιζαν εξάλλου ότι «μέσα από μια άλλη διαδρομή αιτίου και αιτιατού και ο θάνατος της Μαλένας, όπως και της Ίριδας, έχει καρδιολογική αιτιολογία και άρα απομένει να δούμε τα αποτελέσματα για την Τζωρτζίνα…».