Αρχική Ν. Αχαΐας Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση μυστήριο – Τα...

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση μυστήριο – Τα ερωτήματα των Αρχών

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες όσον αγορά στην υπόθεση-μυστήριο με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.
Τα επόμενα 24ωρα ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων δεκάδων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ατόμων σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών αδελφών στην Πάτρα.
Τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής θα λάβουν καταθέσεις από 25 άτομα σε μία προσπάθεια να ξετυλίξουν το κουβάρι γύρω από τις συνθήκες θανάτων των κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους εντός 32 μηνών.
Τα ερωτήματα για την υπόθεση, που απασχολεί ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα καθώς τα παιδιά κατέληξαν σε μικρή ηλικία και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, παραμένουν πολλά.
Το MEGA μεταφέρει μερικά από τα ερωτήματα που φαίνεται ότι απασχολούν τις Αρχές.
Πρόκειται για σημαντικά ερωτήματα, τα οποία έχουν να κάνουν τόσο με τη διάγνωση των παιδιών όσο και στοιχεία για την ίδια τη νοσηλεία τους.
Αναλυτικά, εξετάζονται τα εξής:

Εάν υπήρξε σωστή διάγνωση στην περίπτωση της Μαλένας –το πρώτο από τα τρία κοριτσάκια που πέθανε– αλλά και εάν κατέληξε από οξεία ηπατική ανεπάρκεια, η οποία οφείλεται σε φάρμακα ή άλλα σκευάσματα που ελήφθησαν από τη φλέβα ή το στόμα και δεν βρέθηκαν.

Τι δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας.

Πού οφείλονται οι εκδορές στη μύτη του ίδιου του παιδιού.

Επιπλέον, αναμένεται:

Να γίνει επανεξέταση στα όργανα της Ίριδας για να διαπιστωθεί εάν όντως έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου ή όχι ή εάν το βρέφος είχε ευρήματα ηπατικής ανεπάρκειας λόγω λήψης φαρμάκων.

Να μελετηθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, που αναμένονται.

Να γίνει συσχετισμός των αποτελεσμάτων των τριών παιδιών και να επανεξεταστούν από τον ίδιο παθολογοανατόμο, προκειμένου να προκύψει μια κοινή διάγνωση.

Να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας, ο οποίος ετάφη μαζί της.

Να αναζητηθεί η κλινική διάγνωση από τους ιατρούς για τα αίτια ανακοπής της Τζωρτζίνας που προκάλεσε τη βαριά αναπηρία της τον Απρίλιο του 2021, ενώ δεν προϋπήρχε πρόβλημα.

Να ερευνηθεί για ποιο λόγο η μητέρα των παιδιών ενώ τον Μάρτιο του 2021 ήταν έγκυος αποφάσισε να προκαλέσει έκτρωση, ισχυριζόμενη ότι φοβήθηκε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα, κάτι που δεν συνάδει με τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου που έγιναν στην ίδια και τον σύζυγό της.