Αρχική Eπικαιρότητα ΚΥΠΡΟΣ: Παρίστανε τον διευθυντή εταιρείας και απέσπασε €10.000 από 58χρονη

ΚΥΠΡΟΣ: Παρίστανε τον διευθυντή εταιρείας και απέσπασε €10.000 από 58χρονη

Άγνωστοι ξεγέλασαν 58χρονη υπάλληλο εταιρείας, στη Λεμεσό, η οποία νομιζόμενη πως ενεργούσε με εντολές του διευθυντή της, προχώρησε σε έμβασμα 10,000 δολαρίων σε λογαριασμό του εξωτερικού.

Η νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου καταγγέλθηκε σήμερα στο ΤΑΕ Λεμεσού και σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, στις 8 Φεβρουαρίου, η 58χρονη έλαβε μήνυμα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του διευθυντή της εταιρείας της. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα ο διευθυντής ζητούσε από την ίδια να προχωρήσει σε έμβασμα του χρηματικού ποσού των 10,000 δολαρίων, από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, σε λογαριασμό τράπεζας στην Αμερική.

Η παραπονούμενη ακολούθησε τις οδηγίες, ωστόσο στις 17 Φεβρουαρίου το λογιστήριο προχώρησε σε έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι ο διευθυντής ουδέποτε είχε αποστείλει τη συγκεκριμένη οδηγία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Από την καταγγελία της παραπονούμενης προκύπτει ότι, άγνωστο πρόσωπο απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διευθυντή της εταιρείας και απέστειλε το κακόβουλο μήνυμα, αποσπώντας έτσι τις 10 χιλιάδες δολάρια.