Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών εν μέσω της έρευνας – «Αγνοούν...

Πάτρα: Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών εν μέσω της έρευνας – «Αγνοούν τα ευρήματα»

«Όταν η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης» τονίζεται.
Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στον απόηχο των εξελίξεων γύρω από την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που βλέπει σήμερα το «φως» της δημοσιότητας από την ΕΡΤ, η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κάνει λόγο για «παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών» στα ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι «οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς».
Οι Ιατροδικαστές του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπογραμμίζουν ότι ειδικοί που προβαίνουν σε δηλώσεις, δεν έχουν σχέση με τη περιστατικά και «αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα», παρατηρώντας ότι αυτό προκαλεί «σύγχυση».
«Παρατηρείται γύρω από τα περιστατικά αυτά, και λόγω του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντός τους, παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά, και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση» σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ert.gr.
Η υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα σε διάστημα τριών ετών, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, με την έρευνα για τα ακριβή αίτια να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι γονείς των τριών κοριτσιών προχώρησαν χθες στην πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη (στο Star), αναφερόμενοι εκτενώς σε όσα βίωσαν τα τελευταία χρόνια.