Αρχική Eπικαιρότητα Λογαριασμό-σοκ 6.000 ευρώ από ΔΕΗ πρέπει να πληρώσει η «γατομάνα» της Νίκαιας...

Λογαριασμό-σοκ 6.000 ευρώ από ΔΕΗ πρέπει να πληρώσει η «γατομάνα» της Νίκαιας που φροντίζει 120 ζώα

Χωρίς ρεύμα και χωρίς σπίτι κινδυνεύει να μείνει η «γατομάνα» της Νίκαιας που νιώθει τη «θηλιά» των χρεών στον λαιμό της. Ζητά βοήθεια για την επιβίωσή της καθώς και των 120 ζώων που φροντίζει.
Σε μια λαϊκή γειτονιά της Νίκαιας ζει μια γυναίκα – φύλακας άγγελος κάθε γάτας. Δεκάδες ψιψίνες βρίσκουν καθημερινά καταφύγιο και τροφή στο σπίτι της. Πρόκειται για την 54χρονη Μαρία Φραγγή που μας υποδέχθηκε στη μονοκατοικία της.
Καθημερινά κουβαλά κουβάδες με νερό και μερικές κονσέρβες – ή και τρόφιμα που προμηθεύεται μέσω της εκκλησίας, επειδή έχει «μωρά σε γατοαποικίες», βγαίνει στους δρόμους της Νίκαιας και ταΐζει τα τετράποδα τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.
Όπως μας εξήγησε, ενώ συντηρεί 120 γάτες με ένα επίδομα αλληλεγγύης, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να της κόψουν το ρεύμα και να χάσει το σπίτι της.
Ο τελευταίος «πονοκέφαλός» της αφορούσε δύο δυσβάστακτους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος που υπερβαίνουν τα 6.000 ευρώ.
«Μου έρχονταν λογαριασμοί “έναντι” που πληρώνονταν κανονικά μέσα στα δύο χρόνια. Όμως έχουν να κάνουν δύο χρόνια καταμέτρηση. Ζω μόνη μου. Αν πάθω κάτι, θα με βρουν φαγωμένη ή κοκαλιασμένη ή παγωμένη. Δεν μπορώ ούτε λεπτό χωρίς ρεύμα» μας λέει.
Λίγο πριν δημοσιευτεί αυτό το θέμα επικοινώνησε μαζί μας για να μας ενημερώσει ότι της έκοψαν το νερό!
Όπως εξηγεί, χρειάζεται άμεσα το ποσό των 300 ευρώ ώστε να ανοίξει η πλατφόρμα και να κάνει διακανονισμό για το νερό.

«Με απειλούν με έξωση»

Ήταν κόρη χρυσοχόου, αλλά η οικογένειά της βρέθηκε απότομα «από τα ψηλά στα χαμηλά», όπως μας αφηγήθηκε.
Για πολλά χρόνια ζούσε στην Κέρκυρα όπου έκανε διάφορες δουλειές, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Νίκαια ώστε να βοηθήσει την άρρωστη μητέρα της.
Παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει τα χρέη της μητέρας της που ανέρχονται σε σχεδόν 17.000 ευρώ για δάνεια, ηλεκτρικό, νερό.
«Τελικά η τύχη με οδήγησε να ζω εδώ, ενώ έχασα και τη μαμά μου. Δικηγόροι θέλουν να μου κάνουν έξωση. Μου έχουν δώσει προθεσμία έως τον Μάρτιο. Αν εγώ πάω σε μια δομή, αν μου κάνουν έξωση, τότε αυτές οι ψυχές πού θα πάνε;» αναρωτιέται, περιγράφοντας πώς «βουλιάζει» στα χρέη.
Επιχείρηση «σώστε τη γάτα»: Η περιπετειώδης διάσωση μιας ψιψίνας που είχε εγκλωβιστεί σε περβάζι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.02.2022

«Έχω πάρα πολλά χρέη. Δεν το βάζω κάτω, δεν θέλω να το βάλω κάτω επειδή με βοηθάει ο κόσμος, άρα με πιστεύει με αγαπάει όπως και τα ζώα μου» τονίζει, ενώ αναφέρει ότι δέχεται και οικονομική βοήθεια από φιλόζωους εθελοντές που βλέπουν τα καλέσματά της μέσω Facebook.
Απ’ αυτά δεν ξοδεύει ούτε ένα ευρώ για τον εαυτό της, όπως μας λέει. Όλα τα δίνει για τη φροντίδα των γατιών.
Ψάχνει απεγνωσμένα για εργασία, ενώ ζητά βοήθεια από τον κόσμο.
«Δεν μπορώ να βρω δουλειά πουθενά λόγω ηλικίας και χρειάζομαι βοήθεια από τον κόσμο για να με υποστηρίξει γι’ αυτές τις ψυχές. Έστω και με 1-2 ευρώ από καθέναν από τους 3.000 φίλους μου στο Facebook η κατάσταση θα βελτιωθεί».
Στη μονοκατοικία της που κρατά καθαρή, αλλά έχει αρκετές φθορές, φιλοξενεί μόνιμα πάνω από 45 γάτες, εκ των οποίων πολλές αντιμετωπίζουν δυσπλασίες καθώς και προβλήματα όρασης και ακοής.
Έχει δώσει διαφορετικό όνομα σε καθεμία από τις γάτες της, που όπως λέει είναι στειρωμένες, εμβολιασμένες και τσιπαρισμένες.
Η συζήτησή μας διακόπτεται από τα συμπαθέστατα τετράποδα που χοροπηδούν στην τέντα στο τραπέζι και σε διάφορα σημεία μιας στενής αυλής που περιβάλλει τη μονοκατοικία.
«Μπορείς να έρθεις εδώ, Αγνή, να σου πω κάτι;» την ακούμε να λέει. Μια γκρι γάτα πλησιάζει αμέσως.
«Μπράβο, κορίτσι μου!» της λέει η κα Μαρία.
«Τα ζώα μου με ακούν σαν να είναι σκυλάκια. Έχω περάσει πολλά σε αυτή τη γειτονιά, μου έχουν κρεμάσει γάτες στην πόρτα. Μακάρι να είχα λεφτά να φύγω απ’ αυτό το σπίτι και να ξεκινήσω μια καινούρια ζωή».