Αρχική Eπικαιρότητα Η ακρίβεια «σκοτώνει» και το σουβλάκι

Η ακρίβεια «σκοτώνει» και το σουβλάκι

Τίποτα δεν έχει αφήσει όρθιο το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την χώρα, ούτε καν το ιερό μας σουβλάκι.

Σε σημερινό ρεπορτάζ του Open, σουβλατζής μιλά για τις ανατιμήσεις στο αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων, εξηγώντας πως από τη μια έχει αυξηθεί το κόστος των υλικών, και από την άλλη οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Χαρακτηριστικά, ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου που μίλησε στην κάμερα του καναλιού, δήλωσε ότι ο λογαριασμός του φυσικού αερίου –με το οποίο λειτουργούν όλες οι ψησταριές του– ήρθε χίλια ευρώ παραπάνω από τον προηγούμενο, δείχνοντας τον λογαριασμό στην κάμερα.

Έτσι, ο ίδιος αναγκάστηκε να αυξήσει την τιμή τόσο στο τυλιχτό όσο και στο καλαμάκι (σουβλάκι, πώς το λέτε οι Θεσσαλονικείς) κατά 30 λεπτά. Από τα 2,50€ που είχε το τυλιχτό πλέον το πουλά 2,80€, και οι παραγγελίες φυσικά έχουν μειωθεί όχι μόνο λόγω της ανατίμησης αλλά και εξαιτίας των φουσκωμένων λογαριασμών που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά, και οι οποίοι ροκανίζουν το ήδη μειωμένο μπάτζετ τους.