Αρχική Ν. Αχαΐας Θάνατος κοριτσιών στην Πάτρα: Είναι προφανές πλέον τι συνέβη…

Θάνατος κοριτσιών στην Πάτρα: Είναι προφανές πλέον τι συνέβη…

Είναι μια από εκείνες τις υποθέσεις που εύχεται κάθε σώφρων άνθρωπος να είναι ψέματα. Να μην συνέβη ποτέ και όλα να ήταν απλά ένας ακραίος εφιάλτης, που μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας θα εξαφανιστεί και όλα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα από το τμήμα Ανθρωποκτονιών Αθήνας καθώς οι μικρές πέθαναν με διαφορά λίγων μηνών από διαφορετικά, όπως φαίνεται, αίτια. Αυτό κρίνεται πολύ παράξενο από τους ειδικούς. Η 4χρονη Μαλένα πέθανε το 2019, η λίγων μηνών Ίριδα το 2019, και πριν από λίγες μέρες έχασε τη ζωή της και η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Παρά το γεγονός, ωστόσο, πως οι έρευνες μέχρι τώρα ήταν στο σκοτάδι, υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν πως έχει αρχίσει να πέφτει φως στην υπόθεση. Κατ’ αρχάς, υπάρχει η καταγεγραμμένη, πια, αλήθεια πως και τα τρία παιδιά πέθαναν ενώ νοσηλεύονταν, αλλά την στιγμή που απουσίαζαν και οι γιατροί και οι νοσοκόμες από το δωμάτιό τους.

Έπειτα, είναι οι… πιθανότητες: σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα» και το «Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, οι πιθανότητες να πεθάνουν τρία παιδιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από αδιευκρίνιστα αίτια και τα τρία είναι περίπου μία στο ένα δισεκατομμύριο.

Πέραν τούτων, υπάρχουν και οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στην μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, για να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές.

Αυτές οι καταγραφές δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί δεν είχε ενεργοποιηθεί. Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπταπριν το κορίτσι αφήσει την τελευταία της πνοή στο Αγλαΐα Κυριακού. Σύμφωνα με τους γιατρούς το κορίτσι παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Η βλάβη ήταν τέτοια που οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προκληθεί από παθολογικά αίτια αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση.

Μάλιστα, ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης είπε και κάτι ακόμα στο ίδιο ρεπορτάζ, το οποίο εγείρει πολλά ερωτήματα: «Δεν είναι μόνο οι ανακοπές. Συνέβαιναν πολλά περιστατικά με τα παιδάκια όταν ήταν μόνα με ένα συγκεκριμένο άτομο στο θάλαμο, ενώ όταν ο θάλαμος είχε κι άλλους ανθρώπους δεν συνέβαινε τίποτα».

Οι αρχές είναι πλέον πεπεισμένες ότι οι θάνατοι των τριών κοριτσιών δεν είναι τυχαίοι και έχουν απορρίψει ακόμα και το 0,00001% της πιθανότητας να μην υπήρχε εξωτερική παρέμβαση.