Αρχική Ν. Κορινθίας Έρευνα διέταξε ο Υπουργός Υγείας για τον θάνατο της Φιλιώς – Θα...

Έρευνα διέταξε ο Υπουργός Υγείας για τον θάνατο της Φιλιώς – Θα δει την οικογένεια την Τρίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρευνα για το θάνατο της 33χρονης μητέρας δύο παιδιών, η οποία όπως ανέφερε χθες το βράδυ σε ρεπορτάζ ο ΑΝΤ1, άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Τρίτη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, μετά από μια σειρά τραγικών γεγονότων, που ακολούθησαν τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοϊού, διέταξε ο Υπουργός Υγείας.

 

 

«Μετά που ενημερώθηκα για το ρεπορτάζ χθες βράδυ επικοινώνησα άμεσα με τους ιατροδικαστές του Υπουργείου Υγείας. Έχω μιλήσει με την οικογένεια της κυρίας που δυστυχώς έχουμε χάσει και συμφωνήσαμε την Τρίτη στις 16:00 να έρθουν στο γραφείο μου για να μας δώσουν όλα τα στοιχεία για το τραγικό συμβάν», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Υγείας, η οικογένεια της άτυχης γυναίκας θα είναι παρούσα και στην συνάντηση που θα έχει ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα με τον ιατροδικαστή παθογολοανατόμο, Δρ Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος θα διενεργήσει τις ιστοποθαλογικές εξετάσεις.

Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε την οικογένεια της θανούσας ότι εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν ενώ εξέφρασε παράλληλα πρόθεση για στήριξη των δύο ανήλικων παιδιών της και του συζύγου της.

«Το Υπουργείο Υγείας σίγουρα θα είναι αμείλικτο εάν υπάρχουν ευθύνες, αν υπάρχουν ευθύνες και κάποιοι πρέπει να πληρώσουν ακριβά να είναι σίγουρη η οικογένεια ότι θα πληρώσουν», επισήμανε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 συγγενικό πρόσωπο της 33χρονης ανέφερε ότι η παρέμβαση του Υπουργού δίνει ελπίδες στην οικογένεια για δικαίωση.«Έστω και σε αυτή τη στιγμή το γεγονός ότι ο Υπουργός επικοινώνησε μαζί μας σημαίνει ότι θα δοθεί η απαραίτητη προσοχή για να μπορέσουμε και εμείς να διαλευκάνουμε τι συνέβη στο δικό μας άνθρωπο», δήλωσε συγγενής της 33χρονης.

Ο Γολγοθάς της άτυχης 33χρονης

Η τραγική ιστορία άρχισε να εκτυλίσσεται στις 14 Ιανουαρίου, όταν η 33χρονη, η οποία είχε ιστορικό θρομβοφιλίας, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της Μoderna.

Παρόλο που το προσωπικό στο κέντρο εμβολιασμού την διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγω ανησυχίας, τρεις μέρες αργότερα η γυναίκα παρατήρησε έντονο μελάνιασμα και πρήξιμο στο χέρι της. Τότε ήταν που επισκέφθηκε το νοσοκομείο.

«Οι γιατροί της πρότειναν να πάρει ασπιρίνη για κάποιες μέρες, της είπαν ότι δεν έχει να κάνει με τον εμβολιασμό μπορεί να είναι χτύπημα. Θέλω να τονίσω ότι δεν έγινε καμία αιματολογική εξέταση, καμία εξέταση κατά ακρίβειαν», δήλωσε η συγγενής της 33χρονης.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η γυναίκα προσβλήθηκε από ίωση. Τη Δευτέρα άρχισε να νιώθει φριχτούς πόνους στα πόδια ενώ είχε ανεβάσει υψηλό πυρετό. Επισκέφθηκε ιδιώτη ιατρό ο οποίος της χορήγησε φαρμακευτική αγωγή. Της είπε ότι πιθανότατα είναι κορωνοϊός, αλλά επειδή το rapid test στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό την προέτρεψε να υποβληθεί σε μοριακή εξέταση τα αποτελέσματα της οποίας θα έβγαιναν την Τρίτη.

Η νύχτα της Δευτέρας, ωστόσο δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά, η γυναίκα δεν μπορούσε να αναπνεύσει ούτε να περπατήσει και ως εκ τούτου την Τρίτη το πρωί ο σύζυγός της μαζί με τα δύο τους ανήλικα παιδιά την μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

«Δεν τις έδωσε κανένας σημασία στα επείγοντα. Είχε φτάσει σε σημείο να την πονάνε τα πόδια της τόσο πολύ. Ο αδερφός μου παρακαλούσε για καροτσάκι και του είπαν να πας έξω να το πάρεις. Όλα αυτά διήρκησαν δύο ώρες», επισήμανε η συγγενής της άτυχης.

Σύμφωνα με την ίδια, ο ιατρός εμφανίστηκε δύο ώρες αργότερα λέγοντας ότι έπρεπε να γίνει τεστ κορωνοϊού. Εν τέλει υποβλήθηκε σε δύο τεστ και παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, την οδήγησαν σε αίθουσα covid. Ακολούθως, η κατάσταση της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην εντατική όπου και διασωληνώθηκε. Δύο ώρες αργότερα την μετέφεραν για αξονικό, με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά να αναμένουν έξω από το νοσοκομείο.

«Του είπαν πως λυπούμαστε, η γυναίκα σας κρατιέται μόνο από τα μηχανήματα. Η αξονική έδειξε πάρα πολλές θρομβώσεις στην κοιλιακή χώρα. Όπότε και μπορείτε να έρθετε να τη δείτε. Όπότε τον φώναξαν πριν αφήσει την τελευταία της πνοή για να τη δει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της άτυχης γυναίκας δεν κατέδειξε τα αίτια θανάτου, με τον σύζυγό της να ετοιμάζεται να ζητήσει και δεύτερη μεταθανάτια εξέταση. κατάθεση.

«Γιατί δεν συνάδει ο ιατροδικαστής με τη γνωμάτευση του νοσοκομείου. Πριν από δύο μέρες πήγε και έκανε αγωγή για ιατρική αμέλεια. Μας είπαν πως η αγωγή θα προχωρήσει, χρειάζεται κατάθεση, και τελικώς σήμερα δίνεται η κατάθεση», δήλωσε η συγγενής της 33χρονης.

Η οικογένεια, κατέληξε, ζητά δικαίωση για το θάνατο της 33χρονης, ώστε να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τα δύο αγγελούδια που άφησε πίσω της.

Πηγή: ΑΝΤ1