Αρχική Eπικαιρότητα Άλκης Καμπανός: Τα τελευταία μηνύματα στον πατέρα του πριν την άγρια δολοφονία...

Άλκης Καμπανός: Τα τελευταία μηνύματα στον πατέρα του πριν την άγρια δολοφονία του

Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του γιου τους, οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού -που έπεσε νεκρός μετά την επίθεση από χούλιγκανς ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη- συγκλονίζουν τόσο με τη στάση τους, όσο και με τα λόγια τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας του 19χρονου, Άρης Καμπανός, παραδέχεται ότι δεν ξέρει ακόμη πόσο έτοιμος είναι να παρευρεθεί στο δικαστήριο και να ακούσει λεπτομέρειες από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του παιδιού του.

«Θέλω να κρατήσω την υπόσχεση που έδωσα. Ο χαμός του παιδιού μου να αποτελέσει γεγονός συνένωσης και όχι διχασμού» αναφέρει, ενώ περιγράφει και τα τελευταία λόγια που αντάλλαξε με τον γιο του, πριν τη δολοφονία του:«Στις 8.30 ανταλλάξαμε μήνυμα στο viber: ‘Μπαμπά μην ανησυχείς θα πάω στη φοιτητική λέσχη να φάω και θα γυρίσω νωρίς σπίτι να διαβάσω’. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσα από τον γιό μου».

Προθεσμία για την απολογία του έλαβε ο 20χρονος από την Αλβανία

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ένω έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Ο 20χρονος, ο οποίος είχε διαφύγει στην γειτονική χώρα, παραδόθηκε, το βράδυ της Πέμπτης στις ελληνικές αστυνομικές αρχές, προκειμένου να έρθει αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Μέσω του υπόγειου πάρκινγκ των Δικαστηρίων, οδηγήθηκε αρχικά στο γραφείο της εισαγγελέως Πρωτοδικών προκειμένου να επικυρωθεί το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, ενώ στη συνέχεια ενώπιον την 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Νωρίτερα, έγινε η μεταγωγή ακόμη τεσσάρων κατηγορούμενων για την ίδια υπόθεση, μεταξύ αυτών και του 25χρονου που κατονομάστηκε από συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο.

Ο ένας μετά τον άλλον θα περάσουν από το γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το άγριο έγκλημα. Η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί μετά το πέρας των απολογιών τους, κάτι που αναμένεται αργά το απόγευμα.