Αρχική Ν. Κορινθίας Περιήλθε στο δήμο Κορινθίων η περιφερειακή Αγορά Λεχαίου – Νανόπουλος: “Αλλάζουμε την...

Περιήλθε στο δήμο Κορινθίων η περιφερειακή Αγορά Λεχαίου – Νανόπουλος: “Αλλάζουμε την αναπτυξιακή και οικονομική ταυτότητα του τόπου μας” (video)

Την υπογραφή του έβαλε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην σύμβαση που παραχωρεί στο δήμο Κορινθίων την Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου, μια έκταση μέχρι και σήμερα αναξιοποίητη, για την ανάπτυξη Βιοτεχνολογικού πάρκου και την δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας. Ο Δήμαρχος βρέθηκε στα γραφεία της ΕΤΑΔ για την υπογραφή της σύμβασης με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ.Στέφανο – Διονύσιο Βλαστό, παρόντος του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρίστου Δήμα η συμβολή του οποίου στην θετική έκβαση των πραγμάτων υπήρξε καθοριστική και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ.Σπύρου Πλατή.

Η έκταση που παραχωρείται προς αξιοποίηση στο δήμο Κορινθίων είναι 102.381,67 τ.μ. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί θα εγκατασταθούν σε αυτήν επιχειρήσεις βιοτεχνολογίας, καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του πάρκου ορίζεται στα 3 χρόνια ενώ η διάρκεια παραχώρησης στο δήμο ανέρχεται στα 30 έτη με δυνατότητα παράτασης 10 επιπλέον κατόπιν σχετικής απόφασης της ΕΤΑΔ.

«Η αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου θα αλλάξει την αναπτυξιακή και οικονομική ταυτότητα της περιοχής και ευρύτερα του δήμου Κορινθίων. Βήμα – βήμα, με μεθοδική δουλειά, συνεργασίες και στοχευμένες παρεμβάσεις υλοποιούμε ως δημοτική αρχή την δέσμευση προς τους Κορινθίους για την δημιουργία εκείνου του πλαισίου που θα επιφέρει ευημερία, ανάπτυξη, οικονομική πρόοδο» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της συνάντησης και υπογραφής.