Αρχική Eπικαιρότητα Δολοφονία Άλκη: Μετανιωμένος δηλώνει ο 20χρονος που παραδόθηκε στην Κορυτσά – Συναινεί...

Δολοφονία Άλκη: Μετανιωμένος δηλώνει ο 20χρονος που παραδόθηκε στην Κορυτσά – Συναινεί στην έκδοσή του

Μετανιωμένος δηλώνει ο 20χρονος κατηγορούμενος που παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (10/2) στο αστυνομικό τμήμα Κορυτσάς για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ακολουθώντας την τακτική των υπολοίπων.

Ο 20χρονος φέρεται να δήλωσε: «Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ, έχω μετανιώσει που έφυγα. Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί».

Την παράδοσή του επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του και ο συνήγορός του κ. Παρασκευάς Σπυράτος.

«Ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Όπως σημείωσε για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ώστε να πράξει τα δέοντα απευθυνόμενος στους προϊσταμένους του και να υπάρξει συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές αρχές για να επισπευστεί η μετάβασή του στην Ελλάδα και να απολογηθεί.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το πότε θα εκδοθεί, ο ίδιος απέφυγε να κάνει κάποια εκτίμηση, εκτιμώντας πως από την ελληνική πλευρά θα γίνουν τα μέγιστα δυνατά ώστε να έρθει εδώ το ταχύτερο δυνατό. «Αυτή τη διαβεβαίωση έχω πάρει. Πιστεύω ότι και οι αλβανικές αρχές θα συνεργαστούν προς την ίδια κατεύθυνση διότι η βούληση του εντολέα μου είναι σαφής», τόνισε ο κ. Σπυράτος.

Αναφερόμενος στο καθεστώς έκδοσης που ισχύει μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας σημείωσε: «Επί της ουσίας, νομικά, δεν θα εξεδίδετο. Αν ο ίδιος συλλαμβανόταν στη χώρα καταγωγής του και είχε άρνηση να έρθει εδώ και να υποστεί τη βάσανο της Δικαιοσύνης, δεν θα ερχόταν».

Πρόκειται για μια εξέλιξη που είχε προαναγγείλει και ο δικηγόρος του ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο εντολέας του είναι συντετριμμένος αλλά πιστεύει στην ελληνική δικαιοσύνη και χαρακτήρισε «γενναία» την επιλογή του να παραδοθεί.