Αρχική Eπικαιρότητα Επιδότηση ρεύματος 39€ τον Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά και 65€ για τις...

Επιδότηση ρεύματος 39€ τον Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά και 65€ για τις επιχειρήσεις – Ανακοινώσεις Σκρέκα

Νέο πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για το ρεύμα και το φυσικό αέριο, για τον μήνα Φεβρουάριο, ανακοινώσε ο Κώστας Σκρέκας.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πακέτο για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις ανατιμήσεις θα φτάσει τα 350 εκατ. ευρώ με τους πόρους να προέρχνται από τις δημοπρασίες ρύπων και το υπερπλεόνασμα του λογαριασμού ΑΠΕ.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο όπως είπε, η κυβέρνηση έχει διαθέσει 1,7 δισ. ευρώ για τη στήριξη της κοινωνίας από τις μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια – Νοικοκυριά

Όσον αφορά στα νοικοκυριά η μέση ενίσχυση θα ειναι 39 ευρώ τον μήνα. Η επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας ισχύει για όλες τις κύριες κατοικίες όπως δηλώνονται στο Ε1.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στην κατανάλωση ρεύματος, για τις πρώτες 150 KWh η στήριξη διαμορφώνεται στα 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Για μηνιαία κατανάλωση από 151-300KWh, η επιδότηση περιορίζεται στα 110 €/MWh από 120 ευρώ/KWh τον Ιανουάριο.

Για τους δικαιούχους των κοινωνικών τιμολογίων η επιδότηση θα φτάσει τα 51 ευρώ με την επιδότηση ανά μεγαβατώρα να διαμορφώνεται στα 170 ευρώ για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες. Η συνολική αξία της επιδότησης των νοικοκυριών ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ

Μη Οικιακά Τιμολόγια δηλάδή σε αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις κ.α.

Όσαν αφορα στα μη οικιακά τιμολόγια και τους επαγγελματικούς καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η μοναδιαία τιμή της επιδότησης παραμένει στα 65 ευρώ/ΜWh.

Το σύνολο της επιδότησης των επιχειρήσεων για τον Φεβρουάριο εκτιμάται σε 133 εκατ. ευρώ.

Φυσικό Αέριο

Η κρατική επιδότηση τον Φεβρουάριο θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh για όλα τα νοικοκυριά και για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης. . Παράλληλα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα συνεχίσει να προσφέρει έκπτωση ύψους 20 ευρώ ανά θερμική MWh, για όλη τη μηνιαία κατανάλωση στους πελάτες της και θα ζητηθεί να πράξουν το ίδιο και οι υπόλοιποι πάροχοι.

Παράλληλα συνεχίζεται επιδότηση των λογαριασμών Φυσικού Αερίου σε όλους τους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων. Η επιδότηση θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh για όλους του παρόχους και για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Το συνολικό ύψος της επιδότησης του φυσικού αερίου στις επιχειρήσεις από την Κυβέρνηση θα ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ αυτόν τον μήνα. Το συνολικό ύψος της επιδότησης από την Κυβέρνηση και τη ΔΕΠΑ για τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου θα ανέλθει σε 47 εκατ. ευρώ για τον Φεβρουάριο.