Αρχική Eπικαιρότητα Στο «σφυρί» μαύρο διαμάντι 555,55 καρατίων που πιστεύεται ότι ήρθε από το...

Στο «σφυρί» μαύρο διαμάντι 555,55 καρατίων που πιστεύεται ότι ήρθε από το διάστημα

Ένα μαύρο διαμάντι δισεκατομμυρίων ετών που πιστεύεται ότι προήλθε από το διάστημα βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο.

Φέροντας το όνομα «The Enigma», αποτελεί πράγματι ένα αίνιγμα, καθώς πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο κομμένο διαμάντι στη γη και ενδέχεται να έχει σχηματιστεί από πρόσκρουση μετεωρίτη.

Μια διαφορετική θεωρία υποστηρίζει ότι μαύρα διαμάντια μπορεί να έχουν σχηματιστεί στο διάστημα πριν πέσουν στη Γη.

Με 555,55 καράτια, θεωρείται εξαιρετικά βαρύ για διαμάντι. Ζυγίζει περίπου όσο μια μπανάνα και αναμένεται να πιάσει πάνω από 4,4 εκατ. λίρες στην δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο.

Τα μαύρα διαμάντια, γνωστά και ως διαμάντια Carbonado, είναι εξαιρετικά σπάνια και μπορούν να χρονολογηθούν μεταξύ 2,6 και 3,8 δισεκατομμυρίων ετών. Έχουν ίχνη αζώτου και υδρογόνου -στοιχεία που βρίσκονται στο διαστρικό διάστημα. Περιέχουν επίσης οσβορνίτη, ένα ορυκτό που υπάρχει στους μετεωρίτες.

Μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί μόνο στη Βραζιλία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ο Aaron Celestian, γεωλόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λος Άντζελες, είπε ότι τα μαύρα διαμάντια «θα μπορούσαν να έχουν σχηματιστεί πολύ βαθιά μέσα στο εσωτερικό της Γης, πολύ πιο βαθιά από αυτό που γνωρίζουμε ήδη για τα διαμάντια.

Ο οίκος Sotheby’s χαρακτήρισε την πώληση ως «ευκαιρία που έρχεται μια φορά στη ζωή να αποκτήσει κανείς ένα από τα πιο σπάνια θαύματα δισεκατομμυρίων ετών γνωστά στην ανθρωπότητα».