Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Βέλου-Βόχας: Σημαντική χρηματοδότηση για ανάπτυξη εφαρμογών Smart Cities

Δήμος Βέλου-Βόχας: Σημαντική χρηματοδότηση για ανάπτυξη εφαρμογών Smart Cities

Τη χρηματοδότηση με το ποσό των 530.000€ εξασφάλισε ο δήμος Βέλου-Βόχας, μέσω της ένταξής του στο πρόγραμμα ανάπτυξης εφαρμογών και τεχνολογιών έξυπνων πόλεων (Smart Cities).

Η συμμετοχή του δήμου Βέλου-Βόχας στο ανωτέρω πρόγραμμα αποτελεί μια κομβική ευκαιρία για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, με τη χρήση καινοτόμων και νέων τεχνολογιών μέσω της ψηφιακής μετάβασης.

Το ποσό που εγκρίθηκε – και το οποίο βασίζεται στον πληθυσμό του κάθε δήμου – θα καλύψει την εφαρμογή μιας σειράς δράσεων που θα οριστικοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα επικεντρωθούν οι προτάσεις αφορούν: Βιώσιμη Μετακίνηση, Εξοικονόμηση Ενέργεια – Μείωση Δημοτικών Τελών – Μείωσης Ενεργειακού Αποτυπώματος Δημοτικών Κτιρίων, Βελτίωση Εξυπηρέτησης Πολίτη και Επιχείρησης, Βελτίωση Ποιότητας Ζωής, Ενίσχυση Τοπικής Δημοκρατίας και Διαβούλευσης και διαφάνειας κ.α.

«Οι δράσεις, οι οποίες που θα επιλεγούν προς υλοποίηση από το δήμο μας, θα έχουν ως άξονα τη χρηστικότητα για τους πολίτες και ως πρωτεύοντα στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και επισκεπτών μας»
εξήγησε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, εκ