Αρχική Ν. Μεσσηνίας Το εντυπωσιακό γιοτ του ιδιοκτήτη της Τότεναμ στην Καλαμάτα

Το εντυπωσιακό γιοτ του ιδιοκτήτη της Τότεναμ στην Καλαμάτα

Το εντυπωσιακό υπερπολυτελές γιοτ “Aviva”, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Τότεναμ Τζο Λιούις, έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Καλαμάτας, μπροστά στη Ναυαρίνου, μεταξύ Τσαμαδού και Φαρών.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Λονδίνου είναι ένας από τους πλουσιότερους στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την περιουσία του να ξεπερνάει τα 4,3 δισ. λίρες. Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του είναι το υπερπολυτελές γιοτ αξίας 113 εκ. λιρών, που φτάνει σε μήκος σχεδόν τα 100 μέτρα. Ο 83χρονος μεγιστάνας περνάει το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου μέσα στο “Aviva”, που έχει όλες τις ανέσεις που χρειάζεται το αφεντικό της Τότεναμ.

Το “Aviva” είναι γερμανικής κατασκευής, χρειάστηκε 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί και αποτελεί το 46ο μεγαλύτερο κότερο στον κόσμο. Πλέει χάρη σε ένα οδηγικό σύστημα φιλικό προς το περιβάλλον και μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τους 20 κόμβους. Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να κάνει οικονομία καυσίμων, κινούμενο αποκλειστικά με τη δύναμη του ηλεκτρισμού μέχρι 11 κόμβους. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 16 άτομα και διαθέτει 25 άτομα προσωπικό. Μέσα στο γιοτ και συγκεκριμένα στο τελευταίο επίπεδο, υπάρχει ένα γήπεδο τένις 20 μ. μήκους, 10 μ. πλάτους και 6,5 μ. ύψους.