Αρχική Eπικαιρότητα Στο Νοσοκομείο Παίδων 11χρονος με πνευμονική εμβολή λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού

Στο Νοσοκομείο Παίδων 11χρονος με πνευμονική εμβολή λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού

Αγωνία στο Νοσοκομείο Παίδων για την κατάσταση της υγείας 11χρονου που μεταφέρθηκε εσπευσμένα  από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα με C-130 καθώς υπέστη πνευμονική εμβολή λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το ρεπορταζ της ΕΡΤ το παιδί είχε νοσήσει ξανά το καλοκαίρι.

Το παιδί νοσηλευόταν στη Μυτιλήνη σε απλή κλίνη covid και η πορεία της υγείας του εξελίσσονταν φυσιολογικά προς το καλύτερο αναφέρει το stonisi.gr. Ξαφνικά παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή οπότε και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση του αεροδιακομιδή στο Παίδων στην Αθήνα.

Μάλλον πρόκειται για πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση o 11χρονος νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Το παιδί δεν ειναι διασωληνωμένο, ούτε σε μηχανική υποστήριξη, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σοβαρή, αλλά σταθερή.
Ο 11χρονος είχε νοσήσει από κορωνοϊό πριν 15 μέρες και σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr πιθανόν η διάγνωση είναι πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο που εκδηλώνεται κάποιες φορές μετα την covid, το λεγόμενο MIS-C.

Προβληματίζουν τα κρούσματα σε παιδιά στο Β. Αιγαίο

Σε ό,τι αφορά τις μολύνσεις στα σχολεία του Βορείου Αιγαίου την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 69 μολύνσεις στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( 45 Λέσβος, 10 Σάμος, 14 Χίος, και 94 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας ( 41 Λέσβος, 24 Σάμος, 29 Χίος). Επίσης βρέθηκαν θετικοί στη νόσο 19 εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις σχολικές Μονάδες του Β. Αιγαίου.

“Καμπανάκι” Καπραβέλου για τα κρούσματα σε παιδιά

Σε σημερινές του δηλώσεις στην ΕΡΤ  ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει στην κοινωνία, καθώς οι δείκτες της πανδημίας δεν δείχνουν γρήγορη αποκλιμάκωση. Όπως είπε ανησυχητικό φαινόμενο είναι η αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους, ενδεικτικά νοσούν ένα στα τρία.