Αρχική Eπικαιρότητα «Μπλόκο» από αύριο σε 300.000 πολίτες που δεν έκαναν την τρίτη δόση...

«Μπλόκο» από αύριο σε 300.000 πολίτες που δεν έκαναν την τρίτη δόση – Θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από αύριο 300.000 πολίτες που δεν έκαναν την τρίτη δόση εμβολίου, καθώς λήγει η ισχύς των πιστοποιητικών τους.
Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για 300.000 πολίτες, οι οποίοι από αύριο, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, μένουν χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας, ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται όσοι πολίτες δεν έχουν κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, μετά το πέρας επτά μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με το σχήμα της μίας ή των δύο δόσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ημερομηνία για τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού ήταν η 31η Ιανουαρίου, ωστόσο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε παράταση έως τις 7 Φεβρουαρίου.
Όπως ανέφερε, η παράταση στην ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού δόθηκε επειδή κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς» πολλοί πολίτες δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν, παρότι είχαν προγραμματίσει ραντεβού.

«Έτσι, όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση αλλιώς θα θεωρούνται ως ανεμβολίαστοι» είχε χαρακτηριστικά δηλώσει ο υπουργός Υγείας.

Αυτό συνεπάγεται την αδυναμία εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Επιπλέον, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ, το οποίο θα πληρώνουν οι ίδιοι, πριν μεταβούν στην δουλειά τους, ενώ το ίδιο μέτρο αναμένεται να ισχύσει και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Ιανουαρίου ισχύει το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.
Η άρση των κυρώσεων θα γίνεται την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα από την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης, ωστόσο αν ο πολίτης δεν έχει ολοκληρώσει τον πλήρη εμβολιασμό καλείται να βάλει «βαθιά» το χέρι στην τσέπη, καθώς οι εν λόγω κυρώσεις επιβάλλονται από το χρονικό σημείο θεμελίωσης της σχετικής υποχρέωσης.
Σημειώνεται πως το πρόστιμο βεβαιώνεται και εισπράττεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).