Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Έρευνα για τους θανάτους των τριών αδελφών – Δεν φαίνεται να...

Πάτρα: Έρευνα για τους θανάτους των τριών αδελφών – Δεν φαίνεται να οφείλονται σε γονιδιακό πρόβλημα

Ρίγη συγκίνησης έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η τραγική ιστορία της οικογένειας στην Πάτρα, που μέσα σε τρία χρόνια “‘εχασε” και τα τρία κοριτσάκια της.

Με δύο αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ραγίζει καρδιές η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών που έφυγαν τόσο γρήγορα, τόσο άδικα.

Στην πρώτη έγραψε: “Σας γέννησα, σας έδωσα ζωή! Όμως σας έχω θυμώσει γιατί αφήσατε τη αγκαλιά μου άδεια! Ήσουν το στήριγμά μου, ο λόγος που γελούσα, ο λόγος που έπαιρνα δύναμη να συνεχίσω! Ήσουν μαχήτρια μέχρι τελευταία στιγμή, γελούσες, μας κοίταγες χωρίς να μπορείς να μιλήσεις και μας έλεγαν τα μάτια σου συνεχίστε εγώ είμαι εδώ παλεύω! Καλό ταξίδι μιτσιμπονάκι μου!!! Καλή αντάμωση με τις αδερφούλες σου! Για μένα δε φύγατε και δε θα φύγετε ποτέ! Σας αγαπάω και τις τρεις!“.

Τι ερευνάται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η οικογένεια βρίσκεται σε αναμονή των ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, μια και η ιατροδικαστική έρευνα δεν προσδιόρισε αιτία θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι, η μικρή Μαλένα, αν και είχε λευχαιμία, πήγαινε πολύ καλά, όμως πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Ωστόσο, η ηπατική ανεπάρκεια κατά τους ιατροδικαστές δεν είναι αιτία θανάτου και μάλιστα γι’ αυτό η οικογένεια είχε τότε προσφύγει δικαστικά για να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Στην περίπτωση της Ιριδας, αιτία θανάτου ήταν αγενεσία φλεβοκόμου, μία σοβαρή καρδιακή νόσος.

Η Τζωρτζίνα, που έφυγε τελευταία από τη ζωή, είχε πάθει συνολικά τρεις ανακοπές καρδιάς και μάλιστα την περασμένη άνοιξη είχε νοσηλευθεί στη ΜΕΘ και τελικά είχε βγει νικήτρια χάρη στις έντονες προσπάθειες των γιατρών υπό τον γνωστό επιστήμονα και διευθυντή της μονάδας Ανδρέα Ηλιάδη.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει η ίδια η μητέραμ Ρούλα Πισπιρίγκου στην εφημερίδα “Πελοπόννησος“, από την έρευνα που μέχρι σήμερα έχει γίνει, δεν διαφαίνεται πουθενά γονιδιακό πρόβλημα.

Οπότε αναμένεται και το αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, αλλά και η εξέταση των “ιστορικών” από τα νοσοκομεία απ’ όπου είχε περάσει η 9χρονη, ώστε να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα για τον θάνατό της.