Αρχική Ν. Αργολίδος Την Αργολίδα επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός

Την Αργολίδα επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός

Την Αργολίδα επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Λιβανός επισκέφθηκε περιοχές με εσπεριδοειδή της Αργολίδας που πλήγηκαν από τον παγετό του Ιανουαρίου, στην περιοχή του Άργους, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Στην συνέχεια ο Υπουργός μετέβη στο κτήριο της Π.Ε Αργολίδας, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, οι βουλευτές Αργολίδας, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Ι.Μαλτέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ι. Μαντζούνης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Γόντικας, οι Δήμαρχοι της Αργολίδας Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, Ερμιονίδας Γ. Γεωργόπουλος, Επιδαύρου Τ. Χρόνης, στελέχη της Περιφέρειας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αγροτικών φορέων της Π.Ε. Αργολίδας.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγροτική παραγωγή της Αργολίδας από τον παγετό και ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων οι αγροτικές αποζημιώσεις και τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Κατά την επίσκεψη του κ. Λιβανού στην Π.Ε. Αργολίδας μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ διαμαρτυρία πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αλιέων και ο Σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ- ΕΦΚΑ Αργολίδας.

Κατά την άφιξή του ο κ. Λιβανός είχε σύντομο διάλογο με τους συγκεντρωμένους αγρότες ενώ κατά την είσοδο το κτήριο της Π.Ε Αργολίδας υποβλήθηκε μαζί με τον κ. Ανδριανό σε rapid test.

Κατά την έναρξη της σύσκεψης επικράτησε ένταση για τον αριθμό των συμμετεχόντων λόγων των μέτρων για την πανδημία.