Αρχική Ν. Λακωνίας Στην Σπάρτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας – Συνεργασία με τον Υπουργό...

Στην Σπάρτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας – Συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Λιβανό

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετέβη το απόγευμα της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου στην Σπάρτη, την οποία επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.

Συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο υπουργός είχε συνεργασία με τον περιφερειάρχη και στελέχη της Περιφέρειας, καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αγροτικών φορέων της Π.Ε. Λακωνίας, στο πλαίσιο μιας ευρείας τρίωρης συνάντησης -στο διοικητήριο της Π.Ε.- κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην πιο πάνω συνάντηση, στην οποία συζητήθηκε ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων -μεταξύ των οποίων οι αγροτικές αποζημιώσεις, τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα-, από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν, εκτός από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και οι ομόλογοί του Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης και Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος.

Το πρωί σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, ο υπουργός, συνοδευόμενος και από τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στ. Αναστασόπουλο, βρέθηκε στην περιοχή της Σκάλας, ενώ το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί παγόπληκτες περιοχές στο Αργος και το Ναύπλιο.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει επίσκεψη και σε άλλες περιοχές της Λακωνίας, τις οποίες ο υπουργός -λόγω των ήδη ανειλημμένων δεσμεύσεών του να συναντηθεί το μεσημέρι σήμερα με τους αγρότες της Αργολίδας- δεν καθίσταται τελικά δυνατό να επισκεφθεί σήμερα.