Αρχική Eπικαιρότητα Messenger: Γιατί δεν πρέπει πλέον να τραβάτε screenshots από τις συνομιλίες σας

Messenger: Γιατί δεν πρέπει πλέον να τραβάτε screenshots από τις συνομιλίες σας

Το Messenger της Meta ενισχύει την ασφάλειά του, εισάγοντας την «από άκρο σε άκρο» κρυπτογράφηση, όπως ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ την Πέμπτη (27/01) και τα screenshots στις διαδικτυακές συζητήσεις γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της Meta, προειδοποίησε την Πέμπτη (27/01) ότι οι χρήστες του Messenger θα ειδοποιούνται πλέον εάν κάποιος τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) ενός μηνύματος που βρίσκεται στη «λειτουργία εξαφάνισης» της εφαρμογής, καθώς αυτά τα μηνύματα υποτίθεται ότι αποστέλλονται με σκοπό να εξαφανιστούν αυτόματα ύστερα από ορισμένο χρονικό διάστημα.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έγραψε: «Υπάρχει μια νέα ενημέρωση για τις “από άκρο σε άκρο” κρυπτογραφημένες συνομιλίες στο Messenger, οπότε θα ειδοποιηθείτε εάν κάποιος τραβήξει σε στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) ένα μήνυμα που εξαφανίζεται». Ακόμα, ο ίδιος ανέφερε την προσθήκη GIFs, stickers και αντιδράσεων στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες.
Το Instagram - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022

Στην εν λόγω συνομιλία, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta κάνει ένα αστείο για έναν υπερ-υπολογιστή και τραβάει ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot), για να δείξει πώς θα είναι η ειδοποίηση στη συσκευή των χρηστών.
Με αυτόν τον τρόπο, η Meta προχωρά στην ανακοινωθείσα δέσμευσή της να ενισχύσει την ασφάλεια και το απόρρητό της.