Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός: Νόσησε την Παρασκευή και το Σάββατο γέννησε μόνη σε… κοντέινερ

Κορονοϊός: Νόσησε την Παρασκευή και το Σάββατο γέννησε μόνη σε… κοντέινερ

Μια ετοιμόγεννη γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μόλις λίγο πριν την πιάσουν οι πόνοι, με αποτέλεσμα να περιπλανιέται για ώρες ετοιμόγεννη και να γεννάει τελικά μόνη και σε ένα κοντέινερ (!) έξω από το Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας.

«Επικρατούσε ένας πανικός. Αφού έτρεχε ο γιατρός και μου λέει “γέννησες;” λέω γιατρέ δεν άντεχα. Μέσα σε 5 λεπτά έγινε αυτό. Σε πέντε λεπτά» συμπλήρωσε η κυρία Ορτουλίδου.

Δύο ώρες περίμενε στο νοσοκομείο Κοζάνης για να της πουν στο τέλος πως δεν υπήρχε γυναικολόγος για να την εξετάσει.

«Περίμενα δύο ώρες και ξαφνικά έρχεται μια κυρία και μου λέει δεν υπάρχει γιατρός να σε εξετάσει. Και της λέω κάντε κάτι πονάω» συμπλήρωσε η Λίνα Ορτουλίδου.

Αναγκάστηκε να πάει μόνη της μέχρι το Μποδοσάκειο στην Πτολεμαΐδα εκεί όπου ίσα που πρόλαβε να φτάσει μέχρι το κοντέινερ κορονοϊού. «Αν περίμενα να έρθει γυναικολόγος στην Κοζάνη θα είχα γεννήσει στο αυτοκίνητο» πρόσθεσε.

Αλλά και στο Μποδοσάκειο δεν την ξεγέννησε μαιευτήρας αλλά μια νεαρή νοσηλεύτρια από τα επείγοντα που είδε την ετοιμόγεννη γυναίκα να εισβάλλει αιφνιδιαστικά στο ISOBOX για να γεννήσει. «Τι να πω σε αυτή την κοπέλα. Την υπερευχαριστώ γιατί ήταν η πρώτη αγκαλιά που πήρε ο γιος μου. Είχε τρομοκρατηθεί η κοπέλα. Μου έλεγε θα λιποθυμήσω. Ήρθε και ο γιατρός, οι δικοί μου τύλιξαν το μωρό με κουβερτούλες» πρόσθεσε η κυρία Ορτουλίδου.

Η Λίνα κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο εκεί όπου χρειάστηκε 10 μέρες εξαιτίας του κορονοϊού για να πάρει στην αγκαλιά της το νεογέννητο αγγελούδι της. «Μου λέει μια μαία θες να σου στείλω βίντεο το παιδί σου και δεν μπορείς να φανταστείς πως ήμουν. Περίμενα 10 ημέρες να βγω αρνητική για να πάρω το παιδί μου αγκαλιά» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, ο εμβολιασμός της αποδείχθηκε σωτήριος στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης καθώς πέρασε τον κορονοϊό σχεδόν ασυμπτωματικά.

«Ο γιατρός στο Μποδοσάκειο μου είπε ότι είμαι τυχερή που έκανα το εμβόλιο. Την πρώτη την έκανα τον Νοέμβριο και τη δεύτερη Δεκέμβριο» ανέφερε η Λίνα Ορτουλίδου.

Οι αρχικοί της δισταγμοί εξουδετερώθηκαν μπροστά στον κίνδυνο να νοσήσει βαριά τόσο η ίδια όσο και το έμβρυο που κυοφορούσε. «Έλεγα θα γεννήσω με το καλό και θα το κάνω μετά. Κι εγώ φοβόμουν να πω την αλήθεια αλλά από το να ρισκάρω για μένα και το παιδί μου είπα θα το κάνω και ο Θεός βοηθός» πρόσθεσε.

Η Λίνα έχει πλέον στην αγκαλιά της το αγγελούδι της που σε 5 μέρες κλείνει ένα μήνα ζωής, ενώ περιμένει να κάνει και την τρίτη δόση μετά το πέρας του τριμήνου.