Αρχική Ν. Κορινθίας Γεννητούρια εν μέσω χιονιά: Τα νερά έσπασαν και έπρεπε να πάνε από...

Γεννητούρια εν μέσω χιονιά: Τα νερά έσπασαν και έπρεπε να πάνε από Κόρινθο… Αθήνα–Πώς τα κατάφεραν

Η ιστορία μιας γυναίκας που ταξίδεψε από την Κόρινθο μέχρι την Αθήνα για να γεννήσει, ενώ η κακοκαιρία «Ελπίς» είχε πλήξει τη χώρα μας. Το στοιχείο που βοήθησε εκείνη και τον άνδρα της να μην πανικοβληθούν.
Οι πόνοι της γέννας έχουν αρχίσει, οι σειρήνες του ασθενοφόρου ηχούν δυνατά, καθώς το όχημα με ιλιγγιώδη ταχύτητα έχει ξεκινήσει τη διαδρομή Κόρινθος-Αθήνα και όλα αυτά εν μέσω του χιονιά. Και όμως, όντας κατάλληλα προετοιμασμένο για την ώρα του τοκετού, ένα ζευγάρι κατάφερε να ανταπεξέλθει στη δύσκολη αυτή στιγμή και να φέρει στον κόσμο το πρώτο του παιδί.
Η κακοκαιρία «Ελπίς» έφερε στο «φως» πολλές απίστευτες ιστορίες. Μια από αυτές είναι ενός ζευγαριού από την Κόρινθο, που υπό αντίξοες συνθήκες απέκτησε τον «χιονανθρωπάκο» του την περασμένη Τετάρτη (26/1).
Η ημέρα είχε ξεκινήσει κανονικά: Το ζεύγος παρακολουθούσε στην τηλεόραση τον χαμό που επικρατούσε στους δρόμους της Αθήνας, καθώς η Αττική Οδός παρέμενε κλειστή και η Λεωφόρος Συγγρού είχε κλείσει λόγω της μεγάλης έκρηξης που είχε σημειωθεί.
Η μητέρα του παιδιού, η Α., ήταν στις 37 εβδομάδες και θεωρούσε ότι είχε ακόμα δύο με τρεις εβδομάδες πριν γεννήσει τον γιο της. Όμως, στις 11:30 άρχισε να έχει συσπάσεις και μισή ώρα αργότερα έσπασαν τα νερά.

Κόρινθος-Αθήνα σε 40 λεπτά

Όπως αναφέρει η νέα μαμά στο Sputnik, ήταν κάτι σοκαριστικό και άκρως περίεργο. Στην Κόρινθο είχε να χιονίσει από το 2017 και είχαν καιρό να δουν τέτοιο όγκο χιονιού. Επιπλέον, θεωρούσε ότι είχε λίγο χρόνο ακόμα πριν έρθει το παιδί της στον κόσμο.
Το ζευγάρι έπρεπε να βρεθεί από την Κόρινθο στο «Ιασώ», όπου εργάζεται ο γυναικολόγος που ήταν μαζί τους σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης. Αμέσως, πήραν τηλέφωνο το 100 και η Αστυνομία της Κορίνθου ανέλαβε να τους ανοίξει τον δρόμο.
«Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε άμεσα. Από τη Νέα Πέραμο μάς συνόδεψε περιπολικό» αναφέρει η Α., η οποία έφυγε από το σπίτι της έχοντας τετράλεπτες συστάσεις.
Στη συνέχεια, ασθενοφόρο και περιπολικό βρέθηκαν στην Αττική Οδό, η οποία την Τετάρτη παρέμενε ακόμη κλειστή. Για καλή τους τύχη, το πρόβλημα με τα «φρακαρισμένα» αυτοκίνητα ήταν στο άλλο ρεύμα.
Διέσχισαν, λοιπόν, τον άδειο δρόμο και βγήκαν από την έξοδο 11, όπου τους περίμενε άλλο περιπολικό για να τους συνοδέψει μέχρι το μαιευτήριο που βρίσκεται στο Μαρούσι. Η όλη διαδρομή από την Κόρινθο στην Αθήνα έγινε σε 40 λεπτά.

«Κλειδί» η σωστή προετοιμασία μητέρας και πατέρα

Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, η Α. είχε πια τρίλεπτες συστάσεις. Μόλις μια ώρα μετά, εκείνη και ο σύζυγός της υποδέχτηκαν το πρώτο τους παιδί.
Αν και υπήρχαν στιγμές που το άγχος τους έφτασε στα ύψη, αυτό που βοήθησε το ζευγάρι να διαχειριστεί τον πανικό της στιγμής ήταν η προετοιμασία που είχαν κάνει. Και οι δύο τους είχαν παρακολουθήσει μαθήματα τοκετού με μαία τους τρεις τελευταίους μήνες της κύησης.
«Ξέραμε τι να περιμένουμε και αυτό μας βοήθησε να μην αγχωθούμε. Ο σύζυγός μου με στήριξε πάρα πολύ και εγώ ήξερα τι θα αντιμετώπιζα ως προς τη διαχείριση του πόνου. Βρήκαμε τη λύση γρήγορα [για τη μεταφορά μέχρι την Αθήνα] και αφήσαμε τον μπέμπη να έρθει την κατάλληλη στιγμή» υπογραμμίζει στο Sputnik η νέα μανούλα.
Φυσικά, πέρα από την κατάλληλη εκπαίδευση μητέρας και πατέρα, η Α. προσθέτει ότι αρωγοί σε αυτήν την περιπέτεια ήταν οι αστυνομικοί, ο γυναικολόγος της και η ομάδα του μαιευτηρίου.
Το ζευγάρι έχει επιστρέψει στο σπίτι του από την Παρασκευή, μαζί με τον «χιονανθρωπάκο» τους.
Προηγούμενο άρθροΗρθε η ώρα να απαντήσει η κ.Κόρκα – ‘Εγγραφο φωτιά δηλώνει παράβαση καθήκοντος για την υπογραφή της στην αναστολή άδειας λειτουργίας του KORINTHIAN PALACE
Επόμενο άρθροΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ KORINTHIAN PALACE CATERING Α.Ε