Αρχική Eπικαιρότητα Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν self test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα...

Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν self test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία

Τη διάθεση πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία σε μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένους και μη, καθώς και σε εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 11 Φεβρουαρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2022 ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, υπενθυμίζεται ότι:

  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self-test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  • Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
Προηγούμενο άρθροΑρνητικές οι τοξικολογικές της 24χρονης, σύμφωνα με το περιβάλλον του κατηγορουμένου
Επόμενο άρθροΜία ευχάριστη έκπληξη στον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά από τους συνεργάτες του ανήμερα των γενεθλίων του