Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Βέλου-Βόχας: Ουσιαστικές αλλαγές στις πλατείες Βοχαϊκού και Βραχατίου 

Δήμος Βέλου-Βόχας: Ουσιαστικές αλλαγές στις πλατείες Βοχαϊκού και Βραχατίου 

Ανακατασκευάζονται σε χώρους με πράσινο αποτύπωμα και φιλικούς στα ΑμεΑ – Δημοπρατήθηκαν τα έργα – Ποιες εργασίες προβλέπονται

Ουσιαστικές αλλαγές που μεταλλάσσουν τις πλατείες Βοχαϊκού και Βραχατίου σε χώρους με πράσινο περιβαλλοντικά αποτύπωμα και φιλικούς στα ΑμεΑ, δρομολογούνται μετά την δημοπράτηση των Έργων Κοινόχρηστων χώρων του δήμου Βέλου-Βόχας.

Οι πλατείες των δύο χωριών αποτελούν τους πυρήνες της τοπικής κοινωνίας και οι αλλαγές που επιχειρούνται αποσκοπούν τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην αισθητική αναμόρφωση, όσο και στην λειτουργικότητα και την ασφάλειά τους, ειδικά απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Οι εργασίες που πραγματοποιηθούν θα εντάξουν στους δύο χώρους περισσότερα πράσινα στοιχεία και στοιχεία νερού, τα οποία βιοκλιματικά αναμένεται να αναβαθμίσουν την περιοχή παρέχοντας «πράσινες νησίδες» αναψυχής και ξεκούρασης για τους κατοίκους των δύο χωριών.

Αναλυτικά οι εργασίες

Οι είσοδοι και των δύο πλατειών προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν με διαβάσεις αναπήρων τόσο στα πεζοδρόμια όσο και στις νησίδες που θα κατασκευαστούν, ενώ τα δάπεδα θα στρωθούν με σταμπωτό και κυβόλιθους.

Όπως είπαμε και παραπάνω, στους κοινόχρηστους χώρους θα προστεθούν αρκετά πράσινα στοιχεία και στοιχεία νερού. Δέντρα, θάμνοι και αναρριχητικά φυτά που είναι ανθεκτικά στην ατμοσφαιρική ρύπανση θα φυτευθούν και στις δύο πλατείες, διαμορφώνοντας χώρους που θα λειτουργήσουν ως «πράσινες οάσεις» μέσα στον αστικό ιστό, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και για τις δύο πλατείες οι οποίες περικλείονται από δρόμους υψηλής κίνησης. Παράλληλα, τα στοιχεία νερού που ενταχθούν και στις δύο πλατείες θα δημιουργούν συνθήκες φυσικής δροσιάς, ρίχνοντας βιοκλιματικά τις θερμοκρασίες, ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές μέρες.

Τέλος, οι πλατείες θα φωτίζονται επαρκώς από καλαίσθητα φωτιστικά σώματα, τα οποία θα είναι χαμηλής ενέργειας αλλά υψηλής φωτεινότητας και θα διαμορφώνουν ένα περιβάλλον καλαίσθητο και ασφαλές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.