Αρχική Ν. Κορινθίας Συνεργασία μεγατόνων για την KORINTHIAN PALACE CATERING

Συνεργασία μεγατόνων για την KORINTHIAN PALACE CATERING

𝝨𝝪𝝢𝝚Ρ𝝘𝝖𝝨𝝞𝝖 𝝡𝝚𝝘𝝖𝝩𝝤𝝢𝝮𝝢 𝝘𝝞𝝖 𝝩𝝜𝝢 𝗞𝗢𝗥𝗜𝗡𝗧𝗛𝗜𝗔𝗡 𝗣𝗔𝗟𝗔𝗖𝗘 𝗖𝗔𝗧𝗘𝗥𝗜𝗡𝗚
στο αντικείμενο της εμπορίας τροφίμων και προϊόντων μέσω δημόσιων διαγωνισμών!
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι, στα πλαίσια της διαρκούς της εξέλιξης και ανοδικής της πορείας, η 𝗞𝗢𝗥𝗜𝗡𝗧𝗛𝗜𝗔𝗡 𝗣𝗔𝗟𝗔𝗖𝗘 𝗖𝗔𝗧𝗘𝗥𝗜𝗡𝗚 προχωρά σε στρατηγική συνεργασία κορυφαίας σημασίας, από κοινού με την 𝝘𝝚𝝪𝝨𝝞𝝢𝝤𝝪𝝨, μία από τις ισχυρότερες εταιρείες του βιομηχανικού catering, συστήνοντας από κοινού την εταιρεία 𝗙𝗢𝗢𝗗𝗕𝗜𝗡. Η νεοσύστατη 𝗙𝗢𝗢𝗗𝗕𝗜𝗡, που εισέρχεται στην αγορά αθροίζοντας την ισχύ των ιδρυτών της, Ηλία Κακογιάννη και Μανώλη Βαβουράκη, θα εμπορεύεται συσκευασμένα τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες με σκοπό την συμμετοχή και διεκδίκηση έργων που θα προέρχονται από δημόσιους διαγωνισμούς.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις πρώτες πληροφορίες, όπως αυτές κατέστησαν γνωστές σε σημερινή δημοσίευση του Capital.gr και θα επανέλθουμε για να κοινοποιήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες εν ευθέτω χρόνω.

Το δημοσίευμα του capital :

Είσοδο στο χώρο της εμπορίας και διανομής συσκευασμένων τροφίμων με σκοπό τη συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς πραγματοποιεί ο ιδρυτής της Γευσήνους, Μανώλης Βαβουράκης, όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος μιλώντας στο Capital.gr.

Η νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε προ μερικών ημερών, φέρει τον διακριτικό τίτλο Foodbin και σε αυτήν είναι συμμέτοχος ο επίσης δραστηριοποιούμενος στον τομέα του catering και των έτοιμων γευμάτων, Ηλίας Κακογιάννης επικεφαλής της εταιρείας Korinthian Palace Catering Α.Ε.

Η έδρα της νέας εταιρείας που δημιούργησαν οι δύο επιχειρηματίες βρίσκεται στο Κρυονέρι, στην ίδια ακριβώς διεύθυνση που εδρεύει και η Γευσήνους του Μανώλη Βαβουράκη.

Το mega έργο σίτισης των προσφυγικών καταυλισμών που συμμετέχει η Γευσήνους

Ο Μ. Βαβουράκης είναι ιδιοκτήτης της Γευσήνους, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του catering και στην παραγωγή και διάθεση έτοιμων γευμάτων. Πρόσφατα η επιχείρησή του ήταν από τους αναδόχους, μέσω της κοινοπραξίας που συμμετείχε στο μεγάλο επισιτιστικό έργο των προσφυγικών καταυλισμών για λογαριασμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στο συγκεκριμένο έργο η Γευσήνους συμμετείχε σε κονοπραξία με τη τις δύο εταιρείες του ομίλου Vivartia, Hellenica Catering και Olympic Catering καθώς και με την εταιρεία Ελαΐτις, καταθέτοντας προσφορά συνολικού ύψους 290 εκατ. ευρώ για τμήμα του έργου.

Η συνολική εκτιμώμενη αξία της συγκεκριμένης συμφωνίας-πλαίσιο ανέρχεται συνολικά ανά έτος σε 102,96 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και σε αυτήν συμμετέχουν και άλλες επιχειρήσεις – εκτός των προαναφερόμενων – για άλλα τμήματα του έργου. Μάλιστα, το εν λόγω έργο μπορεί να φτάσει σε προϋπολογισμό μέχρι και τα 823,67 εκατ. ευρώ ανάλογα με τις προσφυγικές ροές.

Εξετάζοντας τα οικονομικά δεδομένα των επιμέρους επιχειρήσεων που διατηρούν οι δύο επιχειρηματίες, ο κύκλος εργασιών του ομίλου Γευσήνους ανήλθε το 2020 στα 31,62 εκατ. ευρώ, έναντι 41,9 εκατ. ευρώ που ήταν στην προ πανδημίας χρονιά, ήτοι το 2019. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν αντίστοιχα σε 278,7 χιλ. ευρώ έναντι 416,58 χιλ. ευρώ το 2019.

Ποια είναι η Korinthian Palace Catering του Ηλία Κακογιάννη

Από την πλευρά του ο Ηλίας Κακογιάννης είναι επικεφαλής της Korinthian Palace Catering Α.Ε, επιχείρησης η οποία διατηρεί κυλικεία σε νοσοκομεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας υπό τον εμπορικό τίτλο, Famealiar.

Μερικά από τα νοσοκομεία ή εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία διαχειρίζεται τα κυλικεία, είναι το Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, το Πανεπιστημίο Πελοποννήσου, το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Βασική δραστηριότητα της Korinthian Palace Catering είναι η παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας και σίτισης (catering) με την παραγωγή και διανομή γευμάτων σε πανελλαδική βάση.

Ο κύκλος εργασιών για την Korinthian Palace ήταν 9,7 εκατ. ευρώ με καθαρά κέρδη 1,8 εκατ. ευρώ για το 2020 έναντι 5,5 εκατ. ευρώ με καθαρά κέρδη 427,6 χιλ. ευρώ για το 2019 .

Μεγάλες συσκευασίες τροφίμων για δημόσιους οργανισμούς και νοσοκομεία – Σε συζητήσεις για εξαγορά logistics

Όπως αναφέρει ο κύριος Βαβουράκης η νεοσύστατη Foodbin θα εμπορεύεται συσκευασμένα τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες με σκοπό την συμμετοχή και διεκδίκηση έργων που θα προέρχονται από δημόσιους διαγωνισμούς.

Μάλιστα αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις των δύο επιχειρηματιών, προκειμένου να προχωρήσουν στην απόκτηση εγκαταστάσεων logistics μέσω εξαγοράς, είτε στον Ασπρόπυργο, είτε στα Οινόφυτα, όπου έχουν εντοπίσει δύο εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τη νέα τους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Μεταξύ των προϊόντων που θα εμπορεύεται η Foodbin θα είναι κρέας, έλαια, γαλακτοκομικά, παιδικές τροφές, ζυμαρικά, ρύζι, ενώ στο αντικείμενό της θα εντάσσονται και καθαριστικά προϊόντα, απορρυπαντικά, κλινοσκεπάσματα και είδη ιματισμού.