Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός: Ανησυχία για την ”Όμικρον 2” – ”Έχουν μείνει ορφανά 10.000 παιδιά...

Κορονοϊός: Ανησυχία για την ”Όμικρον 2” – ”Έχουν μείνει ορφανά 10.000 παιδιά από τον ιό”

Για την κυριαρχία της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας, μίλησαν ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. Μάλιστα η καθηγήτρια, τόνισε πως στην Ελλάδα έχουν μείνει ορφανά 10.000 παιδιά από τον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ειδικοί δήλωσαν πως επικρατεί παγκόσμια ανησυχία για τη μετάλλαξη, λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα μεταδοτική. Αρχικά ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να κυριαρχεί, με τα κρούσματα από την Δέλτα να έχουν πέσει στα 4.000 με 5.000.

Οι θάνατοι σε μικρότερες ηλικίες έχουν μειωθεί

Για το προφίλ των θανάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι το βασικό στοιχείο είναι το 75% με 82% των θανάτων είναι άτομα πάνω από 70 ετών που είναι μη εμβολιασμένοι και πρόσθεσε ότι οι θάνατοι σε μικρότερες ηλικίες έχουν μειωθεί.

Ακόμη, η καθηγήτρια σημείωσε, ότι μόνο στην Ελλάδα έχουν μείνει ορφανά από τον κορωνοϊό 10.000 παιδιά και πρόσθεσε ότι οι μη εμβολιασμένοι νοσούν ξανά και μεταδίδουν τον ιό. Το ίδιο ισχύει και για τους εμβολιασμένους, με την διαφορά ότι όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση δεν θα χάσουν την ζωή τους, υπογράμμισε η κυρία Λινού.

Αναφορικά με τα εμβόλια, ο κ. Μαγιορκίνης, είπε, ότι “δεν νοείται γιατρός που μην στηρίζει τα εμβόλια”, προσθέτοντας ότι είναι θέμα του ιατρικού συλλόγου το αν θα απολυθούν οι γιατροί που δεν στηρίζουν τα εμβόλια. “Τίθεται θέμα δεοντολογίας”, υπογράμμισε.