Αρχική Ν. Κορινθίας Με ποια αρμοδιότητα υπέγραψε η Αθηνά Κόρκα αναστολή άδειας λειτουργίας επιχείρησης με...

Με ποια αρμοδιότητα υπέγραψε η Αθηνά Κόρκα αναστολή άδειας λειτουργίας επιχείρησης με 100 εργαζόμενους;

Από χθες που πρώτοι αναδείξαμε την αναστολή λειτουργίας επιχείρησης του νομού Κορινθίας με 100 εργαζόμενους από την χωρική Αντιπεριφερειάρχη, Αθηνά Κόρκα, προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε με ποια ιδιότητα το έπραξε αυτό. Η κ.Κόρκα εν μέσω σφοδρού κύματος κορονοιού στον νομό, μέσα στον χιονιά, με αντιρρήσεις για το άνοιγμα και το κλείσιμο των σχολείων, με επιχειρήσεις να γονατίζουν κάθε μέρα από δεκάδες προβλήματα επιβίωσης, με ανάληψη νέων καθηκόντων, με υπηρεσίες που έχουν προβλήματα, θεώρησε πως το μοναδικό της θέμα ήταν η αναστολή λειτουργίας μίας μεγάλης επιχείρησης του νομού.

Μίας επιχείρησης που απασχολεί 100 εργαζόμενους που αν κάνουμε τον πολλαπλασιασμό ανά οικογένεια θα βρούμε 400 στόματα τουλάχιστον. Με καμία ενημέρωση προς την επιχείρηση από πλευράς της ή της υπηρεσίας, με καμία προειδοποίηση, η κυρία Κόρκα ξεκίνησε την θητεία της στην Αντιπεριφέρεια με ανορθόδοξο τρόπο που ακόμη και οι τηλεφωνικές απαντήσεις που πήραμε δεν μας κάλυψαν ως προς την ηθική πλευρά του γεγονότος.

Ψάξαμε όμως και την νόμιμη διαδικασία και βρήκαμε αναρτημένη στην Διαύγεια την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα που αφορά τις αρμοδιότητες των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών. Πουθενά δεν υπάρχει η δυνατότητα υπογραφής από πλευράς της για αναστολή λειτουργίας επιχείρησης. Έτσι κι αλλιώς είναι τόσο σοβαρό θέμα που ο Παναγιώτης Νίκας δεν θα το άφηνε στην αρμοδιότητα των χωρικών. Η δημοσιογραφική μας άποψη είναι πως μία τέτοια λεπτή και σοβαρή απόφαση θα την έπαιρνε μόνο ο ίδιος ο Περιφερειάρχης σε συνεργασία με τους συνεργάτες και τους συμβούλους του που θα έψαχναν όλες τις λεπτομέρειες και τα νομιμοποιητικά έγγραφα πριν από το κλείσιμο μιας επιχείρησης. Το παρελθόν και το παρόν του δείχνουν έναν πολιτικό με ιδιαίτερη ευαισθησία στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και δη με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ενέργειες που κάνει καθημερινά για να εξασφαλίσει κρατικά κονδύλια με σκοπό να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι παρακάτω είναι οι αρμοδιότητες των χωρικών αντιπεριφερειαρχών όπως αναφέρονται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Ως εκ τούτου περιμένουμε τις απαντήσεις της κυρίας Κόρκα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι μία πολιτικός με πολύ μεγάλη και σοβαρή πορεία στην Βουλή των Ελλήνων που τέτοια λάθη (αν είναι λάθος) δεν επιτρέπονται από πλευράς της.

Σ.Μπαλή