Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός και κακοκαιρία στέρεψαν τα αποθέματα αίματος – Έκκληση στους αιμοδότες

Κορονοϊός και κακοκαιρία στέρεψαν τα αποθέματα αίματος – Έκκληση στους αιμοδότες

Η μετάλλαξη Όμικρον που χτυπάει νέους οι οποίοι αποτελούν την πλειονότητα των αιμοδοτών αλλά και η πρόσφατη κακοκαιρία στέρεψαν τα αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία.

Οι αρμόδιοι του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), απευθύνουν έκκληση για αίμα, καθώς πολλοί είναι οι συνάνθρωποί μας που το έχουν ανάγκη προκειμένου να κρατηθούν στη ζωή.

Η τελευταία Κυριακή του Γενάρη είναι αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία! Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ, ιδιαίτερα σε δύσκολες για τη δημόσια υγεία εποχές όπως αυτή που διανύουμε, όπου οι επιπτώσεις του νέου κύματος της πανδημίας και ειδικά της μετάλλαξης Όμικρον, στην επάρκεια αίματος στη χώρα μας είναι εμφανείς.

Τα αποθέματα αίματος έχουν μειωθεί αισθητά, καθώς ιδιαίτερα το τελευταίο κύμα της πανδημίας, έπληξε κυρίως νεότερους ανθρώπους, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία των εθελοντών αιμοδοτών.

Ο κίνδυνος για τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από αίμα προκειμένου να είναι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους, είναι υπαρκτός, κυρίως και μετά την τελευταία κακοκαιρία που ήρθε να δώσει το τελειωτικό «χτύπημα» στην αιμοδοσία.

Ειδικά οι πολυμεταγγιζόμενοι συμπολίτες μας, ζουν καθημερινά με το άγχος της εξασφάλισης ομαλότητας στις μεταγγίσεις που υποβάλλονται, δημιουργώντας ανασφάλεια στον προγραμματισμό των καθημερινών τους δραστηριοτήτων.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, προσκαλεί νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί:

την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144, www.serafio.gr)
ωράριο 11.00πμ-16.00μμ.