Αρχική Eπικαιρότητα Αττική οδός: Οδηγός κατέθεσε την πρώτη αγωγή -Ζητά 10.000 ευρώ

Αττική οδός: Οδηγός κατέθεσε την πρώτη αγωγή -Ζητά 10.000 ευρώ

Αγωγή κατά της Αττικής οδού κατέθεσε οδηγός, η οποία βρέθηκε εγκλωβισμένη στον αυτοκινητόδρομο για τουλάχιστον 16 ώρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του eviathema, η οδηγός δεν αποδέχεται το ποσό των 2.000 ευρώ και με την αγωγή της διεκδικεί να της επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική της βλάβη ποσού 10.000 ευρώ.

Η οδηγός επικαλείται την ταλαιπωρία που βίωσε αλλά και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί καθημερινά την Αττική οδό καταβάλλοντας όλα αυτά τα χρόνια υπέρογκα ποσά για διόδια και ανέμενε από τις αρμόδιες εταιρείες να είναι έτοιμες να τις παρέχουν εξίσου υψηλές υπηρεσίες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Μιλώντας στο eviathema, ο δικηγόρος της Ιωάννης Καλαβρής, τόνισε ότι η εντολέας θεωρεί ότι η ηθική βλάβη που υπέστη δεν ικανοποιείται από το ποσό των 2.000 ευρώ.

Ενάγουσα και δικηγόρος εκτιμούν ότι ούτε η εταιρεία, ούτε ο πρωθυπουργός, ως οιονεί διαμεσολαβητής είναι αρμόδιοι να ορίσουν μονομερώς το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης που δικαιούται ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης υφίσταται ζημία από πράξεις ή παραλείψεις οποιουδήποτε, μόνα αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια και σε αυτά αποφάσισαν να προσφύγουν ως μόνη αρμόδια αρχή για την αποτίμηση της ζημίας και της ηθικής βλάβης που υπέστη η ενάγουσα.

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη γίνεται καθαρά για λόγους ηθικής τάξης και για την πραγματική και νόμιμη αποζημίωση της ενάγουσας, εάν κριθεί ότι δικαιούται τέτοια, καθώς η ενάγουσα δεν έχει ανάγκη ούτε ελεημοσύνης ούτε δώρων από οποιονδήποτε, εάν ζημιώθηκε και πόσο ζημιώθηκε θέλει να το αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης και όχι οποιοσδήποτε άλλος.