Αρχική Ν. Λακωνίας Έλεγχος κατά του καρκίνου στον Δήμο Ελαφονήσου

Έλεγχος κατά του καρκίνου στον Δήμο Ελαφονήσου

Στο πλαίσιο του προγράμματος « Η Ελλάδα κατά του καρκίνου» που υλοποιεί Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με τους Δήμους του νομού μας, ο Δήμος Ελαφονήσου ανακοινώνει για την περιοχή του, πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού:

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με τους Δήμους του Ν. Λακωνίας υλοποιεί το Πρόγραμμα « Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» με δωρεάν ελέγχους (ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου) στον γυναικείο πληθυσμό της Περιφέρειας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζει το προσεχές διάστημα και για την περιοχή μας :

α)πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
Ο έλεγχος θα γίνει με ψηφιακή μαστογραφία και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες, χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, ηλικίας άνω των 40 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε μαστογραφία οποιουδήποτε τύπου.

β) πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Ο έλεγχος θα γίνει με τεστ Παπανικολάου και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες, χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, ηλικίας άνω των 25 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε τεστ Παπανικολάου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες γυναίκες του Δήμου Ελαφονήσου να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 28/01/2022 στα τηλέφωνα 2734 0 61238, 2734 0 61055 και 2734 0 61370, προκειμένου να ενημερωθεί η κινητή μονάδα.