Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο πλουσιότερος Σουλτάνος του κόσμου πάντρεψε την κόρη του: Ο φαντασμαγορικός γάμος...

Ο πλουσιότερος Σουλτάνος του κόσμου πάντρεψε την κόρη του: Ο φαντασμαγορικός γάμος της 36χρονης πριγκίπισσας του Μπρουνέι (φωτό & βίντεο)

Είναι ένας από τους πλουσιότερους άντρες στον κόσμο, οπότε δεν μας κάνει καμία εντύπωση που ο Σουλτάνος ​​του Μπρουνέι Hassanal Bolkiah, δεν σκέφτηκε τα έξοδα για τον γάμο της κόρης του.

Ειδικότερα ο Σουλτάνος πάντρεψε την έκτη του κόρη, που απέκτησε με την πρώην σύζυγό του, σε μια φαντασμαγορική γιορτή που κράτησε επτά ημέρες! Μάλιστα σύμφωνα με το Tatler η νύφη, πριγκίπισσα Fadzillah Lubabul, δανείστηκε απίστευτα κοσμήματα από τη βασιλική συλλογή της θετής μητέρας της, της βασίλισσας του Μπρουνέι.

Photo: Instagram

Η 36χρονη πριγκίπισσα Fadzillah είναι απόφοιτος του Kingston University (έχει πτυχίο στις διεθνείς σπουδές) και είναι το ένατο από τα 12 παιδιά που έχει ο Σουλτάνος με δύο από τις συζύγους του.  Η μητέρα της πριγκίπισσας, Hajah Mariam, ήταν παντρεμένη με τον Σουλτάνο από το 1982-2003 και το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά μαζί.

Το 2015 απέκτησε το μεταπτυχιακό της στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Hult International Business School. Η 36χρονη πριγκίπισσα σύμφωνα με την Daily Mail είναι αρχηγός της εθνικής ομάδας netball του Μπρουνέι και αγωνίστρια στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ παραμένει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ένα από τα αδέρφια της Fadzillah είναι ο 30χρονος πρίγκιπας Mateen, ο οποίος είναι σταρ του Instagram που θεωρείται ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες στον κόσμο, ανέβασε στα social media φωτογραφίες από τον γάμο γράφοντας στο post του:«Συγχαρητήρια στους νεόνυμφους. Είμαι πολύ χαρούμενος και για τους δυο σας. Στέλνω αγάπη στην όμορφη αδερφή μου».

Φωτογραφίες: Instagram

Ένας άλλος από τους αδελφούς της, ο πρίγκιπας Azim, πέθανε τραγικά το 2020 από άγνωστη ασθένεια. Ήταν γνωστός στο διεθνές jet-set αφού φωτογραφιζόταν τακτικά σε πάρτι με διάσημους, όπως η Misha Barton, η Lindsay Lohan και η Paris Hilton.

 

Λίγα είναι γνωστά για τον νέο σύζυγο της πριγκίπισσας, τον Awang Abdullah Nabil Mahmoud Al-Hashimi (αν και τα τοπικά μέσα τον αναφέρουν ως «όμορφο ξένο»).

Οι διαδικασίες για τον γάμο ξεκίνησαν στις 16 Ιανουαρίου, με την ευλογία του Σουλτάνου. Η θρησκευτική πτυχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Τζαμί Omar Ali Saifuddien, τελειώνοντας με χαιρετισμό 17 όπλων. Στη συνέχεια, την Κυριακή, ο γάμος γιορτάστηκε με δεξίωση στο παλάτι.

Η νύφη φόρεσε στον γάμο της κοσμήματα από την συλλογή της θετής της μητέρας συμπεριλαμβανομένης της διαμαντένιας τιάρας και ενός κολιέ με μαργαριτάρια και διαμάντια. Η τιάρα έχει επίσης μεγάλα διαμάντια σε σχήμα μαργαριταριού και φορέθηκε στον γάμο της πριγκίπισσας Majeedah το 2007.

 

Παράλληλα η  Fadzillah και ο σύζυγός της φόρεσαν ασορτί λευκά outfits με διαμάντια, κάτι που δεν μας κάνει και μεγάλη εντύπωση αφού ο μπαμπάς της έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι επίσης Πρωθυπουργός της χώρας, έχοντας έτσι τον πλήρη έλεγχο του τρόπου λειτουργίας της.

Ανέβηκε στο θρόνο το 1967 με την παραίτηση του πατέρα του, σουλτάνου Sir Haji Omar Ali Saifuddin, και παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο, βασίλισσα Saleha, την ίδια χρονιά.

Το ζευγάρι, που έχει έξι παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του Al-Muhtadee Billah, παραμένει παντρεμένο, αν και ο σουλτάνος ​​έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει δύο άλλες γυναίκες στα ενδιάμεσα χρόνια. Η νιόπαντρη πριγκίπισσα Fadzillah είναι το προϊόν του γάμου του με τη δεύτερη σύζυγό του, Mariam Abdul Aziz, πρώην αεροσυνοδό με καταγωγή από Μπρουνέι, Ιαπωνία και Σκωτία.

eirinika.gr