Αρχική Eπικαιρότητα Αττική Οδός: Ξεκίνησαν οι μηνύσεις εγκλωβισμένων – Καρδιοπαθής προσφεύγει κατά της εταιρίας

Αττική Οδός: Ξεκίνησαν οι μηνύσεις εγκλωβισμένων – Καρδιοπαθής προσφεύγει κατά της εταιρίας

Οι χιλιάδες επί ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό δεν φαίνεται να καλύπτονται από τις 2000 ευρώ που δεσμεύθηκε η εταιρία ότι θα τους καταβάλει ως αποζημίωση καθώς καταγγέλλουν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα που έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία τους, γεγονός που στοιχειοθετεί κατά τη γνώμη τους αστικές και ποινικές ευθύνες της εταιρίας.

Ο προαναγγελθείς χιονιάς που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα, έκλεισε τον πιο ακριβοπληρωμένο δρόμο της χώρας με τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν να προκαλούν οργή και αγανάκτηση.

Μάλιστα πολλοί πολίτες φαίνεται ότι δεν περιορίζονται στην παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών, ούτε αποδέχονται τις 2.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Χειρουργημένος έμεινε επί είκοσι ώρες στο κρύο

Όπως αναφέρει η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, ένας καρδιοπαθής άνδρας πρόσφατα χειρουργημένος με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας εγκλωβίστηκε σε ταξί επιστρέφοντας από την εργασία του στο έλεος των χιονοκαταιγίδων ενώ εισήλθαν στην Αττική οδό επί είκοσι τουλάχιστον ώρες. Κινδύνευσε η υγεία και η ζωή του χωρίς νερό, στερούμενος τα φάρμακα του, δίχως θέρμανση και καύσιμα στο έλεος του χιονιά χωρίς καμιά βοήθεια από τους υπεύθυνους.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο αυτή τη στιγμή έχει απεγκλωβιστεί βρίσκεται στο νοσοκομείο και ο ίδιος και η οικογένεια του “μας έχουν δώσει εντολή όπως καταθέσουμε αγωγή και μήνυση κατά της εταιρείας της Αττικής Οδού για άσκηση ποινικής δίωξης και την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων αλλά και για την χρηματική του αποζημίωση”.