Αρχική Eπικαιρότητα «Ελπίδα»: Δείτε σε ποιές περιοχές είναι κλειστά τα σχολεία στην Πελοπόννησο

«Ελπίδα»: Δείτε σε ποιές περιοχές είναι κλειστά τα σχολεία στην Πελοπόννησο

κακοκαιρία «Επλίς» κρατά κλειστά τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Με αποφάσεις των δημάρχων δεν θα λειτουργήσουν σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των καιρικών φαινομένων αλλά και λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται στα σχολεία κάτω από συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

Δήμος Κορινθίων

Κλειστές θα παραμείνουν με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Κορινθίων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί) την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Η απόφαση ελήφθη ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια και προστασία των μαθητών, των μαθητριών και του εκπαιδευτικού προσωπικού λόγω των έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η ΕΜΥ και για την περιοχή μας, κύρια χαρακτηριστικά των οποίων θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός και πιθανόν οι χιονοπτώσεις.

Οι ανωτέρω καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και ακόμη δυσκολότερη την παραμονή των μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες με δεδομένη την αναγκαιότητα του συνεχούς εξαερισμού των σχολικών χώρων ο οποίος επιβάλλεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημίας.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε γονέα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των σταθμών.

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών του Δήμου, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 λόγω των καιρικών προγνώσεων ισχυρών φαινομένων με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και πιθανές χιονοπτώσεις που θα προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίς» και αναμένεται να επηρεάσουν τον Δήμο μας και ενόψει των νέων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων (διδασκαλία με ανοικτά παράθυρα κ.λπ.) λόγω COVID-19.

Για την επόμενη ημέρα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου θα επανεξεταστούν οι καιρικές συνθήκες και θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Με απόφαση του Δημάρχου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης τα σχολεία αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ με δεδομένη την πρόβλεψη της ΕΜΥ για συνέχεια των καιρικών φαινομένων, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αύριο, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες.

Με αυτά τα δεδομένα αύριο οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) δεν θα λειτουργήσουν λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας. Την Δευτέρα θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για τις επόμενες ημέρες.

Δήμος Σικυωνίων

“Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή μας από χθες, Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ. θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και τις χιονοπτώσεις σε όλο το δήμο Σικυωνίων.
Με αυτά τα δεδομένα αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ οι ΒΡΕΦΙΚΟΙ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, τα ΓΥΜΝΑΣΙΑ και τα ΛΥΚΕΙΑ του Δήμου Σικυωνίων”.

Δήμος Νεμέας

Κλειστά θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Α/θμια, Β/θμια και Παιδικός Σταθμός) του Δήμου Νεμέας τη Δευτέρα 24/1/2022 σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 13/23-1-2022 απόφαση του Δημάρχου Νεμέας.

Η απόφαση αυτή αποτελεί προληπτικό μέτρο καθώς σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ έκτακτα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν στην περιοχή μας με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και πιθανές χιονοπτώσεις.

Συνεκτιμώντας το γεγονός πως λόγω της πανδημίας στις σχολικές αίθουσες υπάρχει συνεχής εξαερισμός ,οι συνθήκες διδασκαλίας θα είναι εξαιρετικά δυσμενείς για εκπαιδευτικούς και μαθητές .

Παρακολουθώντας την εξέλιξη των φαινομένων θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων μέχρι τις 13.00 μ.μ της 24ης Ιανουαρίου.

Δήμος Βέλου – Βόχας

Με απόφαση του Δημάρχου αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Βέλου Βόχας (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) δεν θα λειτουργήσουν λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας. Την Δευτέρα θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για τις επόμενες ημέρες.

Δήμος Άργους Μυκηνών

Με απόφαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Άργους Μυκηνών, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Α βάθμια και Β βάθμια) όλων των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών)την Δευτέρα 24/01/2022 και την Τρίτη 25/01/2022, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν στην χώρα μας και θα επηρεάσουν και την περιοχή μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σε συνδυασμό με την υποχρέωση λόγω covid-19 να λειτουργούν οι σχολικές μονάδες με ανοιχτά παράθυρα.

Την Τρίτη 25/1 αφού εκτιμηθούν εκ νέου οι καιρικές συνθήκες, θα εκδοθεί ανακοίνωση για την λειτουργία ή μη, των σχολικών μονάδων τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας.

Δήμος Ναυπλιέων

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτριου Κωστούρου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων θα παραμείνουν Κλειστά ως προληπτικό μέτρο προς αποφυγή προβλημάτων. “Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε γονέα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των σταθμών”.

Δήμος Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου ανακοίνωσε την απόφαση του Δημάρχου Τάσου Χρόνη για κλείσιμο των σχολικών μονάδων την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου λόγω την κακοκαιρίας.

Δήμος Ερμιονίδας

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί όλη η χώρα, εν αναμονή της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού λόγω της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ», σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 9087/20.01.2022 κατεπείγον έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τίτλο : «Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ιδιαίτερο Προειδοποιητικό Σήμα», και σε συνέχεια του υπ’ αριθ. 3582/20.01.2022 εγγράφου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα, «περί ετοιμότητας μηχανισμών και υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών, για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας»,

Κρίνουμε αναγκαία και απαραίτητη την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτικών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας, για τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 24, 25 και 26 Ιανουαρίου, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Τα προγνωστικά στοιχεία της Ε.Μ.Υ. για τα επόμενα εικοσιτετράωρα, επιβάλουν την αμέριστη προσοχή μας σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τα σχολεία τους, καθώς και την εκπαιδευτική κοινότητα, και τους γονείς. Μετακινήσεις, παραμονή στις αίθουσες, σε συνδυασμό με τα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, καθιστούν δεδομένη την απόφασή μας για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Παρακαλούμε και εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους δημότες, να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας και είμαστε προετοιμασμένοι, με πρώτο μέλημα την προστασία της ζωής και της υγείας των δημοτών μας.

Ο Δήμαρχος: Γιάννης Γεωργόπουλος

Νομός Αχαΐας

Από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 του μήνα, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του νομού λόγω της κακοκαιρίας. Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Νομός Ηλείας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, εξαιτίας των προγνώσεων για την εκδήλωση ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες), δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων (σ.σ ανοιχτά παράθυρα κατά την διάρκεια της διδασκαλίας) λόγω της Covid-19, και για λόγους ασφάλειας στις μετακινήσεις μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ΔΕΝ θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, στην Π.Ε Ηλείας. Όσον αφορά στην λειτουργία των σχολείων για την Τετάρτη, θα ληφθεί εκ νέου απόφαση, αφού επαναξιολογηθεί η κατάσταση και τα καιρικά δεδομένα“.

Δήμος Τρίπολης

Με αφορμή την πρόβλεψη της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το τσουχτερό κρύο και πιθανές χιονοπτώσεις, ο Δήμος Τρίπολης με εντολή του Δημάρχου κ. Κώστα Τζιούμη καθώς και τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου μας, για αύριο, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες δεν καθιστούν μόνο δύσκολη την μετακίνηση των μαθητών και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά κυρίως την παραμονή τους στις αίθουσες δεδομένου της αναγκαιότητας να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα για εξαερισμό.

Απόλυτή μας προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των μαθητών κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων και σε όλη τη σχολική διαδικασία με τα τωρινά υγειονομικά δεδομένα.

Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων τις επόμενες ημέρες, θα γίνει σύσκεψη αύριο, όπου θα επανεκτιμηθούν τα καιρικά δεδομένα και η εξέλιξη της κακοκαιρίας “Ελπίς” και θα ενημερωθούν οι πολίτες εκ νέου.

Κώστας Τζιούμης – Δήμαρχος Τρίπολης

Δήμος Μεγαλόπολης

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, αναμένεται να επικρατήσουν και στην περιοχή μας ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Εφόσον στις σχολικές αίθουσες πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς της covid-19 (π.χ. ανοικτά παράθυρα για επαρκή αερισμό) καθίσταται αδύνατη η παραμονή των μαθητών εντός αυτών. Κατόπιν των ανωτέρω, ανακοινώνεται ότι θα ανασταλεί αύριο η λειτουργία όλων των μονάδων πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των δομών που λειτουργούν με ευθύνη των Νομικών Προσώπων του Δήμου Μεγαλόπολης.

Δήμος Γορτυνίας

Για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια των μαθητών μας, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Γορτυνίας τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν κλειστές. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός, η επιδείνωση του καιρού και η ανάγκη οι σχολικές αίθουσες να αερίζονται επαρκώς λόγω της πανδημίας, επιβάλλουν την αναστολή λειτουργίας.

Ευστάθιος Κούλης

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Με την υπ΄ αριθ. 07/2022 απόφαση Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών την Δευτέρα 24/01 και την Τρίτη 25/01 θα παραμείνουν κλειστά οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί καθώς και οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης . Οι προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολή τόσο την μετακίνηση των εκπαιδευτικών όσο και την παραμονή εκπαιδευτικών και μαθητών στις αίθουσες, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, με δεδομένη την αναγκαιότητα του συνεχούς εξαερισμού των σχολικών χώρων.

Δήμος Σπάρτης

Την προσωρινή διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες του δήμου Σπάρτης την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου αποφάσισε ο δήμαρχος Σπάρτης. Θα παραμείνουν κλειστά σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στα σχολεία που θα κλείσουν

Τη διεξαγωγή των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, για τις σχολικές μονάδες που θα παραμείνουν κλειστές λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης, γνωστοποίησε τα εξής: «Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

ΠΗΓΗ