Αρχική Eπικαιρότητα Μαία έδωσε τα μωρά σε λάθος μάνες: 2 χρόνια μετά εκείνες αρνήθηκαν...

Μαία έδωσε τα μωρά σε λάθος μάνες: 2 χρόνια μετά εκείνες αρνήθηκαν να τα αλλάξουν (βίντεο)

Ο νεαρός άντρας λέει πως δεν εύχεται αυτό που του συνέβη ούτε στον χειρότερο εχθρό του. Όταν γεννήθηκε, μια νοσοκόμα τον έδωσε κατά λάθος σε άλλη μητέρα, σε ένα νοσοκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Ένας άντρας που τον μπέρδεψαν στη γέννα παραδέχεται ότι μισεί τη μητέρα του που δεν τον επέστρεψε, γιατί μεγάλωσε φτωχός ενώ το άλλο μωρό μεγάλωσε στα πλούτη.

 

Ο Ρόμπιν και ο Γκάβιν μπερδεύτηκαν κατά λάθος στο μαιευτήριο και δόθηκαν σε άλλες μητέρες, όταν μια νοσοκόμα τους φόρεσε λάθος βραχιολάκια, στο νοσοκομείο Nigel Hospital του Γιοχάνεσμπουργκ, τον Φλεβάρη του 1989.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ρόμπιν να μεγαλώσει με μια ανύπαντρη μητέρα, τη Σάντι Ντόκινς, που αγωνιζόταν να τα φέρει βόλτα.

Ενώ ο Γκάβιν μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, δίπλα στην πολύ πλουσιότερη Κλίντον Πάρκερ.

Το λάθος δεν αποκαλύφτηκε παρά δυο χρόνια μετά όταν μια διένεξη για τον πατέρα του Γκάβιν έδειξε ότι ούτε η Κλίντον ήταν η πραγματική του μητέρα.

Στην έρευνα που επακολούθησε τα αρχεία του νοσοκομείου έδειξαν ότι ο Ρόμπιν ήταν ο βιολογικός γιος της, που όμως μεγάλωνε με τη Σάντι για μητέρα του.

Όταν οι δυο γυναίκες βρέθηκαν αντιμέτωπες με το δίλημμα εάν θα ανταλλάξουν τα παιδιά τους ή θα κρατήσει η μία το παιδί της άλλης, η Σάντι και η Κλίντον επέλεξαν να το αφήσουν ως είχε.
«Δεν μπορείς να απορρίψεις ένα παιδί που έχεις υπάρξει τόσο κοντά μαζί του για δυο χρόνια» είπε μια από τις μητέρες, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «60 Minutes Australia».

«Στην αρχή σκέφτεσαι να προστατεύσεις αυτό που έχεις. Οι πρώτες μέρες είναι σοκαριστικές, μετά καταφτάνει η περιέργεια. Πού είναι το παιδί μου» συνέχισε.

Οι δυο άντρες μεγάλωσαν 500 χλμ. μακριά, σε τελείως διαφορετικά περιβάλλοντα κι όμως απευθύνεται ο ένας στον άλλο ως αδερφό, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ «The Mirror».
Όμως, ο Ρόμπιν παραδέχεται ότι εύχεται να τον είχαν επιστρέψει στη βιολογική του μάνα.

Μιλώντας σε ηλικία 15 ετών για το περιστατικό, ο Ρόμπιν είχε πει ότι έχει δυσκολία να το αποδεχτεί και πως η πραγματική του μητέρα του λείπει αφόρητα και της μιλά καθημερινά στο τηλέφωνο.

«Εάν ποτέ ήθελα κάτι, έπρεπε να δουλέψω για να το αποκτήσω. Ποτέ δεν μου ερχόταν με τον εύκολο τρόπο» λέει ο Ρόμπιν, περιγράφοντας πόσο δύσκολη ήταν η ζωή του με τη Σάντι.
«Αν έλεγα ότι ευχαριστώ το τυχερό μου άστρο κάθε μέρα θα ήταν λάθος, αλλά την ίδια στιγμή μου δόθηκε μια ζωή που έζησα και ακόμα ζω και δεν μετανιώνω για τίποτα» λέει από την πλευρά του ο Γκάβιν.

Οι δυο μητέρες από τότε που ανακάλυψαν το λάθος έγιναν σαν αδερφές, αλλά επέλεξαν να μην ανταλλάξουν τα παιδιά.
Όμως η Κλίντον ενθάρρυνε τον αληθινό γιο της να έρθει να ζήσει πιο κοντά της το 2004, αφήνοντας τη Σάντι χωρίς παιδί.
«Απλά θέλω να μάθω εάν είναι στ’ αλήθεια ευτυχισμένη με αυτό που κατάφερε. Εννοώ έχει καταστρέψει τις ζωές των ανθρώπων, απλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα δω. Ξεκίνησε καταστρέφοντας τη δική μου» είχε δηλώσει τότε η άλλη μητέρα.