Αρχική Eπικαιρότητα Κορωνοϊός: Και στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή Όμικρον 2 – Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα

Κορωνοϊός: Και στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή Όμικρον 2 – Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα

Τα δύο πρώτα κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 εντοπίστηκαν στη χώρα μας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για «εισαγόμενα» κρούσματα, καθώς εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα σε ελέγχους που έγιναν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το ύποπτα αρχικώς κρούσματα εστάλησαν στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών για γονιδιωματικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για την υποπαραλλαγή της Όμικρον.

Τι γνωρίζουμε για την υποπαραλλαγή

Όπως δήλωσε την Πέμπτη 20/01/2022 ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, η υποπαραλλαγή αυτή που ονομάζεται και stealth γιατί δεν ανιχνεύεται εύκολα, εμφανίστηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2021 και πρόκειται για τον δεύτερο κλάδο της Όμικρον.

Η υποπαραλλαγή αυτή, έχει μια μετάλλαξη στην θέση 67 που την κάνει μη ανιχνεύσιμη από την κλασική μέθοδο που χρησιμοποιείται για την ανίχνευσή της.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την Όμικρον 2 σημείωσε πως:

«Φαίνεται να είναι μια μετάλλαξη, η οποία έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και δυστυχώς το ψύχος βοηθάει να υπάρξει διασπορά. Είναι νωρίς να δούμε πόσο επηρεάζει σε θέματα λοιμογόνου δράσης. Ωστόσο, φαίνεται να έχει σχέση φυλογενετική με τη μετάλλαξη Όμικρον και άρα πιθανότητα μεγαλύτερης μεταδοτικότητας. Το θετικό είναι ότι στο βαθμό που εμείς θωρακιστούμε έναντι της Όμικρον, θα υπάρχει σημαντικός βαθμός προστασίας και για την καινούρια μετάλλαξη».

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΔ: Τα 9 «άγνωστα» επιδόματα με τους χιλιάδες δικαιούχους
Επόμενο άρθροΣτη Βουλή το αίτημα για επίδομα ασθενείας σε αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που νοσούν από κορονοϊό (VIDEO)