Αρχική Eπικαιρότητα Βιασμός 24χρονης: Σοκάρει η κατάθεση της 17χρονης φίλης της Γεωργίας για το...

Βιασμός 24χρονης: Σοκάρει η κατάθεση της 17χρονης φίλης της Γεωργίας για το πάρτι

Η 17χρονη φίλη της 24χρονης Γεωργίας, που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, έδωσε κατάθεση στους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος του Λευκού Πύργου.

Η ανήλικη αναφέρθηκε σε όσα είδαν στο δωμάτιο που έγινε το πάρτι, στο περιστατικό με το περιπολικό που έγινε γνωστό, αλλά και στην απόφασή τους να αποχωρήσουν.

«Φτάσαμε στο δωμάτιο 401 όπου συναντήσαμε περίπου 13 άτομα. Από αυτά άντρες ήταν πέντε – έξι. Από την πρώτη στιγμή δεν ήθελα να μείνω. Χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη, οι περισσότερες γυναίκες, μου έμοιαζαν εκδιδόμενες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα» κατέθεσε τους αστυνομικούς η 17χρονη.

«Λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μια από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: “Τι φοβάστε; Αφού είμαι εγώ εδώ!”, αφήνοντας υπονοούμενα» συμπλήρωσε.

«Μετά από ένα μισάωρο και ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι δεν είναι καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της για να γυρίσει σπίτι» σημείωσε η νεαρή κοπέλα, προσθέτοντας πως «έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα έμενε στο ξενοδοχείο».

Στην Ελβετία οι απαντήσεις για το «χάπι του βιασμού»

Με μία ευσύνοπτη ανακοίνωση το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στην αρμόδια υπηρεσία τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για την υπόθεση του καταγγελόμενου βιασμού 24χρονης σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για αποτελέσματα βαρύνουσας σημασίας, καθώς από αυτά θα εξαρτηθούν οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν στους κατηγορουμένους. Δηλαδή θα απαντήσουν κατά πόσο δόθηκαν ή όχι στην 24χρονη ουσίες για να άρουν τις αντιστάσεις της. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί νάρκωση της κοπέλας, τότε θα πρόκειται για αδικήματα που επισύρουν ποινές πολυετούς κάθειρξης.

«Αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ποιο στάδιο, όμως, βρίσκεται η διαδικασία; Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι το δείγμα ούρων που ελήφθη από την 24χρονη θα σταλεί για εξέταση σε εξειδικευμένο εργαστήριο που βρίσκεται στην Ελβετία. Εκεί θα εξεταστεί εάν δόθηκαν στη νεαρή κοπέλα ναρκωτικές ή άλλες ουσίες την επίμαχη ημέρα στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο της Ελβετίας υπάρχει δυνατότητα ανίχνευσης μίας πολύ μεγάλης γκάμας ουσιών και μάλιστα τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το δείγμα ούρων είναι αυτό που θα «φωτίσει» την υπόθεση, καθώς δεν έγινε έγκαιρα λήψη αίματος από την 24χρονη. «Το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις τοξικολογικές εξετάσεις προέρχεται από την ταυτόχρονη λήψη αίματος και ούρων. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε άμεση λήψη αίματος και έτσι το δείγμα ούρων είναι αυτό που αναμένεται να δώσει απαντήσεις», σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.