Αρχική Eπικαιρότητα Υπουργείο Παιδείας: 33.194 κρούσματα σε παιδιά – Μείωση κατά 10.000 μετά το...

Υπουργείο Παιδείας: 33.194 κρούσματα σε παιδιά – Μείωση κατά 10.000 μετά το άνοιγμα των σχολείων

Μειωμένα κατά περίπου 10.000 είναι τα κρούσματα στα παιδιά, μετά το άνοιγμα των σχολείων διαπιστώνει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, που επικαλείται το υπουργείο Παιδείας, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κορωνοϊό, από ότι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα 43.608 θετικά κρούσματα μαθητών, σημειώθηκε μείωση σε 33.194 κρούσματα, παρά το γεγονός ότι τα τεστ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν ραγδαία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.

Σημειώνεται επίσης, ότι υπάρχουν μόλις 2 κλειστά τμήματα εξαιτίας αριθμού κρουσμάτων μαθητών μεταξύ των περισσότερων από 80.000 σε όλη τη χώρα.

«Τα παιδιά μας επέστρεψαν στο σχολείο με ασφάλεια, τηρώντας τα μέτρα, και πέραν του αυτονόητου μαθησιακού και ψυχοσυναισθηματικού οφέλους, τα στοιχεία δείχνουν και υγειονομικό κέρδος για την εκπαιδευτική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Απόφαση για την πρόσληψη 2.500 εκπαιδευτικών

Την ίδια ώρα, σήμερα Δευτέρα 17/1 Ιανουαρίου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπέγραψε απόφαση πρόσληψης 2.500 ακόμη εκπαιδευτικών για κάλυψη αναγκών εξ αιτίας του κορωνοϊού, με το σύνολο των προσλήψεων της τελευταίας εβδομάδας να υπερβαίνει τις 4.000.

Συγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2021-2022 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές:

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

(α) 156 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΕΑΕ και κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ),

(β) 1161 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη Γενική Εκπαίδευση.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

(α) 107 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΕΑΕ και κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), και

(β) 1048 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη Γενική Εκπαίδευση.

Επιπλέον, προσλαμβάνονται 28 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Οι προσληφθέντες θα υπογράψουν συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 111 του ν.4821/2021 (Α΄ 134), όπως ισχύει.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν στην διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes όπου έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr