Αρχική Ν. Κορινθίας Βλ.Τσιώτος για Σπ.Καραβά : ‘Οταν αδημονείς να βαφτιστείς ….. πόλος !!!

Βλ.Τσιώτος για Σπ.Καραβά : ‘Οταν αδημονείς να βαφτιστείς ….. πόλος !!!

ΟΤΑΝ ΑΔΗΜΟΝΕΙΣ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙΣ … ΠΟΛΟΣ
Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε στο διαδίκτυο τον « αντιπολιτευτικό οίστρο» του επικεφαλής μέρους της δημοτικής μειοψηφίας κ.Σπύρου Καραβά κυριολεκτικά επί παντός επιστητού, προσπαθώντας συνειδητά να διαστρεβλώσει κάθε έννοια λογικής και πραγματικότητας.
Όλες οι παραπάνω άγαρμπες προσπάθειες εντάσσονται βέβαια στην αγωνιώδη προσπάθεια του να αναδειχτεί σε βασικό αντίπαλο πόλο της Δημοτικής Αρχής, ξεχωρίζοντας από την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Δυστυχώς για αυτόν η Δημοτική Αρχή έχει σαν αντίπαλο μόνο τα πολλαπλά προβλήματα του τόπου και αυτά την απασχολούν.
Έχουμε επιλέξει συνειδητά μέχρι σήμερα να μην απαντάμε στις συνήθως ανερμάτιστες τοποθετήσεις του κ.Καραβά καθώς τα συσσωρευμένα προβλήματα του τόπου απορροφούν όλη την ενέργεια και τον χρόνο μας, αλλά η τακτική μας αυτή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τελικά να εκληφθεί ως αδυναμία. Ας βάλουμε λοιπόν κάποια πράγματα στη θέση τους ώστε κανείς να μην προσπαθεί να παρουσιάσει τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
• Ο επικεφαλής μέρους της μειοψηφίας σε μια συνηθισμένη προσπάθεια λαϊκισμού προβληματίζεται για τις αμοιβές συμβούλων οι οποίοι συνεισφέρουν με τις υπηρεσίες τους στην παραγωγή δημοτικού έργου. Τις κρίνει υπέρογκες αλλά και χωρίς κανένα αποτέλεσμα αφού κατά την άποψή του ο Δήμος μας είναι ουραγός σε χρηματοδοτήσεις.
Την αναγκαιότητα ύπαρξης συμβούλων οι οποίοι συνεπικουρούν τον Δήμαρχο και τις δημοτικές υπηρεσίες ώστε να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες με τις οποίες ο Δήμος μπορεί να διεκδικήσει τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις θα έπρεπε να γνωρίζει καλά ο κ.Καραβάς. Άλλωστε και ο ίδιος πριν αρκετά χρόνια υπήρξε σύμβουλος του τότε Δήμου Ξυλοκάστρου.
Για την αποτελεσματικότητα τώρα της εργασίας των συμβούλων και των δημοτικών υπηρεσιών τον πληροφορούμε ότι τους 26 μήνες της νέας δημοτικής περιόδου έχουν κατατεθεί προς κάθε αρμόδιο φορέα 26 χρηματοδοτικές προτάσεις ύψους 30.000.000 ευρώ. Από αυτές ο Δήμος μας έχει ήδη πετύχει χρηματοδοτήσεις σε 15 από αυτές ύψους 20.000.000 ευρώ, ενώ αναμένει τα αποτελέσματα στις υπόλοιπες 11 προτάσεις. Τα αποτελέσματα λοιπόν εκθέτουν ανεπανόρθωτα κάθε επιπόλαια προσπάθεια δυσφήμησης της σημαντικής προσπάθειας του Δήμου μας.
• Στη συνέχεια του αυτοδιοικητικού παραληρήματος ο επικεφαλής μέρους της μειοψηφίας κατακεραυνώνει τη Δημοτική Αρχή γιατί σε 26 μήνες δεν έχει κατασκευάσει έργα τα οποία οι Δημοτικές Αρχές 26 χρόνων προσπαθούν να επιτελέσουν. Όπως:
Την λιμνοδεξαμενή της Ρίζας προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ.
Την αναβάθμιση του βιολογικού και την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου μέχρι Μ.Λιθάρια προϋπολογισμού 22.000.000.
Δεν διαθέτουμε σε καμία περίπτωση μαγικές ικανότητες ώστε να λύνουμε σε λίγους μήνες τεράστια προβλήματα δεκαετιών, όμως ας βρίσκεται σε εγρήγορση διότι ενίοτε η υπευθυνότητα, η οργανωμένη προσπάθεια και η επιμονή επιβραβεύονται με θαύματα.
Η Δημοτική Αρχή συστηματικά διεκδικεί όσα ο Δήμος μας χρειάζεται και δικαιούται και τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια αυτή. Διαφωνούμε με τον τρόπο με τον οποίο ο επικεφαλής μέρους της μειοψηφίας εκτίθεται, στα πλαίσια της δημοκρατίας όμως θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα του να συνεχίσει να εκτίθεται. Άλλωστε:
Οι υπεύθυνοι μιλούν γιατί έχουν να πουν κάτι
Οι επιπόλαιοι μιλούν γιατί πρέπει να πουν κάτι…