Αρχική Eπικαιρότητα Πρεμιέρα για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Στο τραπέζι...

Πρεμιέρα για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Στο τραπέζι η χαλάρωση των μέτρων την άλλη εβδομάδα

Κομβική για τρεις λόγους χαρακτηρίζεται από τους λοιμωξιολόγους η εβδομάδα που μόλις άρχισε.

Ο πρώτος αφορά την πορεία της πανδημίας που δείχνει σημάδια ύφεσης με τους ειδικούς να προβλέπουν σημαντική μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, η οποία θα ανοίξει την πόρτα για μερική χαλάρωση των μέτρων.

Ο δεύτερος λόγος αφορά τα σχολεία, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξει διασπορά μεταξύ των μαθητών, οι οποίοι μετά το Σαββατοκύριακο θα μπουν στις αίθουσες χωρίς τεστ, το οποίο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα και αναμένεται να πληροφορηθούμε τον ακριβή αριθμό μιας και οι εξαιρέσεις είναι αρκετές.

Ο πρωθυπουργός λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για το τελευταίο αντίο στον Νταβίντ Σασόλι, θα έχει την καθιερωμένη σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της πανδημίας. Στην περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ενθαρρυντικά, τότε δεν αποκλείεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο να αρθούν από την ερχόμενη εβδομάδα ορισμένοι περιορισμοί.