Αρχική Eπικαιρότητα Κολομβία: Πέθανε με ευθανασία ο πρώτος άνθρωπος που δεν έπασχε από ανίατη...

Κολομβία: Πέθανε με ευθανασία ο πρώτος άνθρωπος που δεν έπασχε από ανίατη ασθένεια

Ο 60χρονος Βίκτορ Εσκομπάρ, είναι ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε με νόμιμη ευθανασία, χωρίς να πάσχει από ανίατη ασθένεια. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το δικαίωμα αυτό μέχρι πρότινος είχαν μόνο ασθενείς που έπασχαν από ανίατες ασθένειες.

«Φτάσαμε στον στόχο ασθενείς σαν εμένα, που δεν πάσχουν από ανίατη αλλά εκφυλιστική ασθένεια, να κερδίσουν αυτή τη μάχη, μια μάχη που ανοίγει τις πόρτες για τους άλλους ασθενείς όπως εγώ που θέλουν έναν αξιοπρεπή θάνατο» ανέφερε ο Εσκομπάρ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Λουίς Τζιράλντο, ο Εσκομπάρ έπασχε από εκφυλιστική ασθένεια, η οποία μείωνε σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Εκτός από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, έπασχε και από διάφορες άλλες παθήσεις, οι οποίες καθιστούσαν την καθημερινότητά του βασανιστική.

Ο Εσκομπάρ αγωνιζόταν εδώ και χρόνια για το δικαίωμά του στην ευθανασία, μιας και μέχρι πρότινος ήταν νόμιμη μόνο για ασθενείς στο τελικό στάδιο. Έχοντας πια κατακτήσει τον στόχο του, αποχαιρέτησε τον κόσμο λέγοντας: “Δεν λέω αντίο, απλώς τα λέμε αργότερα”.