Αρχική Eπικαιρότητα Σχολεία: Νέα μέτρα για τα self test από αύριο – Ποιες μέρες...

Σχολεία: Νέα μέτρα για τα self test από αύριο – Ποιες μέρες θα γίνονται από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τι αλλάζει από αύριο, Δευτέρα

Για την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου μαθητές και πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός τριμήνου εκπαιδευτικοί προσήλθαν στα σχολεία με τρία self test που πραγματοποιήθηκαν εντός 24ώρου.

Σύμφωνα με τον πρόσφατο οδηγό που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ:

  • Από τις 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιούν δύο self test 24ώρου την εβδομάδα.
  • Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή
  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος μέσω self test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Η δήλωση και το αποτέλεσμα καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
σχολεία

Αν το self test είναι θετικό

Εάν το self test βγει θετικό, τότε θα πρέπει να πραγματοποιείται rapid test μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εφόσον αυτό είναι θετικό τότε το κρούσμα θα απομονώνεται και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης.

Σε περίπτωση που το rapid test είναι αρνητικό, τότε επιστρέφει κανονικά στο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει από 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια να πραγματοποιούν δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής κάθε εβδομάδας.

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς των μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.