Αρχική Eπικαιρότητα Επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας: Μαθητές πέταξαν πέτρες σε διαμαρτυρία για τα σχολεία

Επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας: Μαθητές πέταξαν πέτρες σε διαμαρτυρία για τα σχολεία

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής όταν, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία, τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Μερίδα νεαρών στην προσπάθειά της να προσεγγίσει το κτήριο, το οποίο φυλασσόταν από δυνάμεις της αστυνομίας, άρχισε να πετά πέτρες και αντικείμενα, με αποτέλεσμα για αρκετή ώρα να υπάρξει μεγάλη ένταση.

Οι μαθητές ζητούν «ουσιαστικά» μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, με κεντρικό σύνθημα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας που διοργάνωσε την διαμαρτυρία, «κρούσματα χιλιάδες, μέτρα πουθενά, θέλουμε σχολεία ασφαλή και ανοιχτά».

Οι μαθητές ζητούν μεταξύ άλλων να αραιώσουν οι τάξεις, να προσληφθούν καθηγητές, να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων, να γίνονται δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ, να μην μπαίνουν απουσίες όταν ένας μαθητής βρίσκεται σε υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα ή περιμένει αποτελέσματα τεστ, να παρέχονται δωρεάν οι απαραίτητες μάσκες σε μαθητές.

Επίσης, στην ανακοίνωση τους οι μαθητές αναφέρουν: «Για την εξαντλητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε μετά από δύο χρόνια webex και την επιστροφή μας στο σχολείο, απαιτούμε: να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων σε καμία τάξη, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι περιορισμοί στο μηχανογραφικό, προσαρμογή της ύλης των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις, ειδικά στην Γ Λυκείου, και δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και είναι πολλά».